RTX 3070 i5 12400F CS2 düşük FPS veriyor

Katılım
3 Ağustos 2023
Mesajlar
279
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Zotack RTX 3070 Twin Edge OC versiyonunu kullanıyorum, CS2 de ortalama 1024x768 çözünürlüğünde düşük orta ayarlarda oynuyorum. FPS ortalama 240 civarı, bazı yerlerde 190'lara kadar düşüyor. En yüksekte 320'i gördüm, tabii 320'de sabit kalmıyor bu. FPS değerleri düşük mü anlamadım. İnternetteki videolara baktım ama bir fikir sahibi olmadım çünkü ekran kartı markasını söylemiyolardı. Ben de size sorayım dedim.

CS2 ayarları genel olarak düşükte oynuyorum. Bir de bu ekran kartına overclock yapmaya gerek var mı? Ekranım 240 Hz çünkü. Bir de bazı RTX 3060 i5 12400F videolarına baktım, aynı ayarlarda benden daha yüksek FPS alıyor neredeyse.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Kenar yumuşatma modunu bir 2X yaparsanız bir yeniden deneyin olmazsa dediğim doğru optimizasyon.

Throttle oluyor galiba. @erengore

Hocam pek goremedim herhalde 400plerde video da işlemci fazla mi ısınıyordu.
 
Test ettim 2X yapınca bir değişiklik olmadı yine aynı FPS değerlerini verdi işlemci en fazla 63 dreceyi ekran kartı ise 60 dereceyi gördü işlemci 3.9 MHz'lerdeydi hep FPS'ler aynı bir fark yoktu yani.

Benim tahminime göre işlemci tam performans vermiyor galiba işelmcinin kullanım oranı %70'lerde ekran kartının ise %35 40 civarlarındaydı.

Bu kadar düşük FPS vermesi moralimi bozdu.
 
İşlemcinin turbo hızı 4.40 GHz ama 3.9 da kalmış. İşlemci kullanımı yüzdesini falan mı kısıtladınız acaba güç seçeneklerinden kontrol eder misiniz?
 

Çok geç yazmışım hocam sizi yonlendirmis pardon

Yüksek performans yaparsaniz daha iyi olur veya nihai performans
 
Çok geç yazmışım hocam sizi yonlendirmis pardon.

Yüksek performans yaparsaniz daha iyi olur veya nihai performans.

Önemli değil adamsın.

İşlemcinin Turbo hızı 4.40 GHz ama 3.9 da kalmış. İşlemci kullanımı yüzdesini falan mı kısıtladınız acaba güç seçeneklerinden kontrol eder misiniz?

Bir şeydaha sormak istiyorum şimdi 4.4 olsa ne kadar FPS farkı olur.

Çok geç yazmışım hocam sizi yonlendirmis pardon.

Yüksek performans yaparsaniz daha iyi olur veya nihai performans.

İlkte nihai yapacaktım ama bilgisayar her zaman tam performasta çalıştığı için bilgisayarın ömrü kısalır diye düşündüm.

Eğer siz bir problem olmaz diyosanız nihaide kalsın hep oyundan çıkınca dengeli yaparım.
 
Ama ilk önce test etsem iyi olur FPS ne kadar artar diye.

Tek çekirdek performansı artacağından oyun performansı da direkt olarak etkilenir ne kadar etkilenir diye sorarsanız herhalde bir 250 ile 260 FPS olur.

Sizce sıkıntı ne olabilir?

Siz overclock yapmadan önceki FPS değerlerinizi biliyor musunuz?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…