RTX 3070 MAX-Q madencilik esnasında düşük GPU kullanımı

Ersin_991

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, RTX 3070 MAX-Q ekran kartlı Nitro 5 laptopta mining sırasında ilk 5 dakika %100 kullanım sonrasında %0 kadar dusuyor ve anlık geri yükseliyor ama oyunlarda tam yükte 1 saatte bile bir şey olmuyor. Tam 100 Watt cekiyor. Stabil calısıyor miningde. %100 yükte nasıl kullanabilirim? Güç ayarları falan hepsini denedim yine de olmuyor ama 80 Watt ile stabil çalışıyor yani 100 Watt cekebilen laptop neden 80Watt ile calısıyor?

İfadeler: T21
Hangi coin miningten bahsediyoruz? Ayrıca oyun ve mining kıyaslamak çok hatalı bir düşünce. Oyunda GPU çekirdeği ve bellek yüksek kullanımda olur. Mining te ne kazıyorsanız ona göre Watt çeker. Ethereum kazıyorsan tabii ki daha az Watt çekecek çünkü belleği kullanır Ethereum algoritması. Çekirdek çok az kullanıldığı için daha az tüketecek.

Dynamic Boost mining yaparken calismiyor cunku.

Etherium kaziyorum yalnız gpu belleğini o.c yaparken de geçmiyor geçmesi gerekmez mi 80 wati?

Ethereum kaziyorum yalnız GPU belleğini o.c yaparken de geçmiyor geçmesi gerekmez mi 80 Watt'i?

Kaç Watt harcayacağı yapılan UV ayarları ve kartın modeli ile ilgilidir. Senin kart özellikle mobil kart olduğu için masaüstü modellerindeki kartlar kadar Watt çekmez. Yani 3070 mobil ile masaüstü 3070 modeli aynı Watt'ı çekmez ve aynı güçte değillerdir.

@Turquoise Blue Kartın kendisi zaten dynamic boost 2 ile -işlemciden Watt alıp ekran kartına ekstra Watt verme özelliği- 100W çekebilen bir RTX 3070 var içinde. Yani 100W ile sorunsuz çalışabiliyor olması lazım, ama 80W ile stabil %100 kullanımda çalışıyor. Bunu sebebi de dynamic boost 2 sadece oyunlarda çalışıyor, bu yüzden tam 100W çekemiyor cihaz bence. @gen2 bu fikri benden önce söyledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…