RTX 3070 sistemde %1 ve % 0.1 FPS değerleri neden düşük?

hotter34

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Technopat RTX 3070 ekran kartının RDR2 oyun performans testlerinde %1 ve %0.1 FPS'leri yüksek. Kendim de aynı ekran kartına sahipken %1 ve %0.1 FPS değerlerimin düşük olduğunu fark ettim. Örneğin videoda %1 FPS 73 ama benim 32. %0.1 FPS orada 35 iken bende sürekli 5. Oyun oynarken herhangi bir kasma yaşamıyorum. Ama neden aynı değerleri alamadığımı merak ettiğim için sizlere soruyorum. Technopat'ın bahsettiğim değerleri ve kendi aldığım değerlerin resimlerini ekliyorum. Karşılaştırma aynı çözünürlükte. İşlemcim Ryzen 5 5600X. 16 GB RAM. Oyunda SSD'ye kurulu.

Dosya Ekleri

• technopat.png
    technopat.png
    284,9 KB · Görüntüleme: 138
  • technopat1.jpeg
    technopat1.jpeg
    213,2 KB · Görüntüleme: 117
Bu %1 ve %0.1 FPS ile kasmalar yaşaman normal ortalama FPS'e göre çok düşükler. Buna RAM, işlemci ve SSD/HDD performansı sebep olur. Arka planda çalışan uygulamalar veya bir virüs de neden olabilir?

Herhangi bir kasma veya drop yaşamıyorum. Sadece %1 ve %0.1 değerlerim düşük anlamsızca. Sebebini de bilmiyorum. İşlemci, RAM Ve SSD'lerim de gayet iyi durumda. Bilgisayarım da yeni, virüs olduğunu da sanmıyorum.

Herhangi bir kasma veya drop yaşamıyorum. Sadece %1 ve %0.1 değerlerim düşük anlamsızca. Sebebini de bilmiyorum. İşlemci, RAM Ve SSD'lerim de gayet iyi durumda. Bilgisayarım da yeni virüs olduğunu da sanmıyorum.

Pardon kasma yaşıyorsun diye okudum ilk başta ancak bu değerler yine iyi değil, bunu anlık düşüşe de verebilirim. Örneğin %1 low FPS çoğu zaman 60 seviyelerinden gidiyordur ama anlık olarak 30'a düşüyordur. Bu da oyunun genelinde kasma hissine yansımaz ama anlık olarak hissedebilirsin.

Pardon kasma yaşıyorsun diye okudum ilk başta ancak bu değerler yine iyi değil, bunu anlık düşüşe de verebilirim. Örneğin %1 Low FPS çoğu zaman 60 seviyelerinden gidiyordur ama anlık olarak 30'a düşüyordur. Bu da oyunun genelinde kasma hissine yansımaz ama anlık olarak hissedebilirsin.

Bu değerlerin düşük olmasının sebebi ekran kartımda bir sorun olduğundan olabilir mi sizce? Ama dediğim gibi herhangi bir drop kasma yok. Bu değerlere takılmamam mı gerekiyor acaba :) Mesela CS:GO oyununda %0.1 FPS 17. O oyunda da kasma yok ama düşük.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı