Üniversite okunmalı mı?

Hocam hiç öyle bir şey olur mu sizin aradığınız şey yattığınız yerden para kazanmak.

En başarılı olacağın iş, ilgilendiğin, onun için emek harcarken yorulmadığın aksine mutlu olduğun iştir. Ne okursan oku, ne işe girersen gir, dönüp ilgi alanına meylediyorsun. Bu yaşta neyi sevdiğini bilebilir misin bilmiyorum. Ama neyle ilgileniyorsan, onun bölümünü oku ve okurken o işin de içine gir. Ve okumanı da girdiğin işe göre şekillendir. Seçeceğin dersler, yan dal veya mastır. Özetle okuduğun şey sana bir şey kazandırsın ki yaptığın işte en iyilerden ol.

Yani bilgisayarlarla aram iyi olduğu ve sevdiğim için bilgisayar mühendisliği isterdim ancak mühendislik kısmı işte çok yorucu olacağını düşünüyorum aşırı yoğun tempo kaldırabileceğimi sanmıyorum.

Yani bilgisayarlarla aram iyi olduğu ve sevdiğim için bilgisayar mühendisliği isterdim ancak mühendislik kısmı işte çok yorucu olacağını düşünüyorum aşırı yoğun tempo kaldırabileceğimi sanmıyorum.

Hocam ama sonuçta yorulmak lazım yani bu işler çok büyük işler o yüzden stres mutlaka olur.

İTÜ için şu an çalışmaya başlamak biraz sıkıntı olur.

Neden 10. Sınıfın başındayım daha.

12. sınıf olduğunu varsayarak konuşuyorum eğer TYT'de ve AYT'de eksiğin varsa 6 ayda tamamlamak ve İTÜ kazanmak zor olur.

10. Sınıfım ve gelecek kaygısı çekiyorum önümde daha 3 yılım ve mezuna kalma hakkım var.

Mühendislik yorucu bir bölüm fakat az bir şey gayret ile başarı elde etmek mümkün sonuçta bilgisayar mühendisliğini kazanmış olacaksın.

Çalışmaya şimdiden başla o halde. Mesela kötü üniversitelerde dahi özel sektörden yürüyebileceğin bölümler okuduğunda ve biraz da sermayen varsa oralardan ilerleyebiliyorsun. Üç aşağı beş yukarı İTÜ seviyesindeki üniversitelerden birisinde iyi bir bölüm okursan çevrendeki insanlar kaliteli olacağı için seninde kaliten artar, bir şekilde yolunu bulursun.

10. Sınıfım ve gelecek kaygısı çekiyorum önümde daha 3 yılım ve mezuna kalma hakkım var.

Dostum biz Z kuşağı jenerasyonu olarak (daha doğrusu 2000 sonrası doğan neredeyse herkes) bilgisayarla büyüdü ve bu yüzden senin gibi herkes bilgisayar mühendisliği kazanmak istiyor. En yakın arkadaşlarım bile bilgisayar mühendisliği yazdı gitti fakat 2-3 hafta sonra görüntülü konuştuğumda saçma sapan gereksiz fizik, matematik dersleri gördüğünü belirtti.

Belki bu yıl değil ama önümüzdeki birkaç yıl içinde inanılmaz derece bilgisayar mühendisi mezunlarında artış olacak. Zaten şu an bile iş problemi var. Özel üniversiteler ve Türk halkı yüzünden diplomanın tek işe yaradığı şey askerlik tecili o kadar.

Bilgisayara ilgin varsa sana okuma diyemem fakat okursan da karşılığını alırsın da diyemiyorum maalesef. 9-5 çalışacak iş bulursan öp başına koy, hatta bırak 50-60 bin TL'yi, 25-30 bin TL'ye iş bulabilirsen şükür edecek durumdasın. Çünkü şu an iş yok memlekette.

Para kazanmak istiyorsan üniversiteye falan gerek yok. Ya ilgilendiğin şeyde bir numara ol ya da para olan mesleklere yönel. Şu an çevremde en çok para kazanan kişiler ticaretle uğraşan, sanayide dükkanı olan kişiler. Yaşın genç, para istiyorsan MESEM'e yönel.

Ben dahil bu forumda kimse sana gönlümüz rahat bir şekilde üniversite oku diyemeyiz. Yarın ne olacağını bilmiyoruz.

Son karar senin, YKS çalışmak için zamanın var, bu süreçte istediğin yeri kazanabilirsin şüphesiz. Yolun açık olsun.

Neden 10. sınıfın başındayım daha.

10. sınıfım ve gelecek kaygısı çekiyorum önümde daha 3 yılım ve mezuna kalma hakkım var.

Gelecek kaygısına gerek yok hayatta bir şekilde yolunu buluyorsun şu an sadece derslerine odaklan bilgisayar mühendisliği istiyorsan şimdiden eksik konularını tamamla kesinlikle mezuna kalma hakkım var deyipte çalışmamazlık etme 1 sene kayıp çok az gibi görünsede iyi bir şey değil emin olabilirsin ben bilgisayar mühendisliği 1. sınıfım mezuna kalan arkadaşlarım okumayı falan bırakmış durumda tabii bazıları da daha iyi yerlere gelmek için mezuna bırakıyor fakat sen öyle yapma çünkü mental olarak çok fazla bitiryor zaten yolun başındasın her gün düzenli çalışma ile 3 senede çok çok iyi yerlere gelirsin çok çalışmana gerek yok düzenli çalışmak ve doğru çalışmak yeterli sana tavsiyem şu anda TYT matematik ve fende eksik konularını kapatmaya bak bol bol TYT matematik ve fen soruları çöz bu sayede 11. sınıfta TYT çalışma derdin olmayacak her gün hangi dersten ne anlatıldıysa o gün ona çalışacaksın 11. sınıfa geçtiğinde ve bol bol test çözeceksin çünkü sayısalda sadece dinlemek bir şey geliştirmiyor test çözünce konular tıkır tıkır oturuyor bunu hissedeceksin 12. sınıfta zaten pek fazla konu yok son sene denemeler çözeceksin TYT'yi ve AYT'yi tekrar edeceksin denemeler ile nerede ne eksiğin var inceleyip eksiklerini kapatacaksın dediklerimi yaparsan çok iyi bir üniversite kazanacağına inanıyorum. Bunları yapmak gözüne zor gibi gelmesin sıkılmayacak şekilde düzenli çalışırsan devamı geliyor bu yazdıklarımı dikkate al.

Ayrıca lisenin daha başından arkadaş ortamını iyi belirle arkadaş ortamı yüzünden bir anda bütün hayatın alt üst olabilir bunun örneğini yaşadım ve yaşayanları da gördüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı