RTX 3070 sistemde 2K monitör oyunların performansını artırır mı?

Tombuldore

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle anlamışsınızdır ki dikkatinizi çekmek için başlığa ne yazsam bilemedim.
Şu an 1080P, R5 3600 işlemcili sistemim var. RTX 3070 satın aldım ve bu kartı doyurmak için anlık olarak 3bin 3, 5bin TL bütçem var.
Sistem olduğu haliyle AAA oyunlarda sorun yaratmıyor fakat LoL, CS:GO, Valorant gibi oyunlarda tahminimden daha kötü bir performansı var. Ve bu oyunlar için işlemci oyunu, işlemci gerektiriyor vb. gibi şeyleri duyduğumu hatırlıyorum. Şimdi asıl sorum şu;
Ben genel olarak AAA oyunlar oynuyorum 2K'da işime gelir fakat kardeşim çoğunluk olarak LoL-CS-Valorant üçlüsünü oynuyor. Şimdi bu oyunların R5 5600X ve R7 3700X gibi işlemcilere mi ihtiyacı var? Yoksa 2K monitör alsam bu oyunlar darboğazdan çıkıp normale döner mi?
Çünkü LoL'de CS'de FPS 50-60 gibi komik sayılara düşüyor.
Asıl merak ettiğim yukarıdaki kalın yazıdaki soru açıkçası.
Ayrıca: NVIDIA global forumlarda uzun süre gezindim. Bu düşük FPS sorunları bayağı bir kişide var 3000 serisinde. Özellikle de 1080P'de. Evet biliyorum, herkes biliyordu darboğaz yapacağını fakat bu darboğaz ötesi bir şey gibi gelmişti bana da. Çünkü R5 3600'de GTA 5 Ultra ayar msa 8X veya off fark etmeden 50 FPS'leri bile görüyor. O yüzden asıl sorun 1080P olması gibi geliyor bana ve yukarıdaki koyu renkli yazıdaki sorum oluşuyor. Forumlarda ise herkes bunun driver sorunu olduğunu ve Update beklediğini yazmıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün değil R5 3600 , 1080 ti la darboğaz yaşamıyorum. Monitör almadan önce sanal çözünürlük ayarını aktif ederek, 1080p monitöründe 2k ayarlarda bir dene bakalım sonuçlar nasıl olacak. Gerçekten iyi bir işlemci 3600,bu fpsler adamı çileden çıkartır gerçekten nedenini merak ettim. 1080p monitöre göre bu ekran kartı fazla onu kabul ediyorum ama değerler anormal. Ekran kartı kullanımı ne seviyede oyunlarda?

Mümkün değil R5 3600 , 1080 ti la darboğaz yaşamıyorum. Monitör almadan önce sanal çözünürlük ayarını aktif ederek, 1080p monitöründe 2k ayarlarda bir dene bakalım sonuçlar nasıl olacak. Gerçekten iyi bir işlemci 3600,bu fpsler adamı çileden çıkartır gerçekten nedenini merak ettim. 1080p monitöre göre bu ekran kartı fazla onu kabul ediyorum ama değerler anormal. Ekran kartı kullanımı ne seviyede oyunlarda?
Ekran kartında gerçekten driver problemleri var sanırım (1080p oyunculuk için). Yabancı forumlarda bu duruma %90 bakılıyor ve Nvidia'nın çözmesi bekleniyor. Çünkü GTA 5 Warzone gibi oyunlarda dahi ultrada GPU kullanımı 50-60 civarlarında.
Ama 2K monitör siparişi verdim hayırlısı diyorum... Umarım bu LOL, CSGO gibi oyunlardaki darboğazı çözer.

Mümkün değil R5 3600 , 1080 ti la darboğaz yaşamıyorum. Monitör almadan önce sanal çözünürlük ayarını aktif ederek, 1080p monitöründe 2k ayarlarda bir dene bakalım sonuçlar nasıl olacak. Gerçekten iyi bir işlemci bu fpsler adamı çileden çıkartır gerçekten nedenini merak ettim.

Ekran kartında gerçekten driver problemleri var sanırım (1080p oyunculuk için). Yabancı forumlarda bu duruma %90 bakılıyor ve Nvidia'nın çözmesi bekleniyor. Çünkü GTA 5 Warzone gibi oyunlarda dahi ultrada GPU kullanımı 50-60 civarlarında.
Ama 2K monitör siparişi verdim hayırlısı diyorum... Umarım bu LOL, CSGO gibi oyunlardaki darboğazı çözer.
Yazık hayal kırıklığına uğrattı beni. 7 bin tl verip düşük performans almak çok üzücü. Bende ileride geçmeyi düşünüyordum. Pc'ye yatırım yapmak çok mantıklı değil. Orta düzey sistemi olanlar için benim gibi.

Bende de ASUS TUF 3070 var. Şimdiye kadar hiçbir oyunda sıkıntı yaşamadım. 50'den fazla oyunda denedim Ultra'da hiç takılmadan FPS değeri normali geçtim üst duzeyin altına dusmedi hiç. Islemcim R9 3900X RAM'ler 16x2 32 GB G.Skill 3600HZ 16CL anakart MSI X570 Carbon Wi-Fi.

Ekran kartında gerçekten driver problemleri var sanırım (1080P oyunculuk için). Yabancı forumlarda bu duruma %90 bakılıyor ve NVIDIA'nın çözmesi bekleniyor. Çünkü GTA 5 Warzone gibi oyunlarda dahi Ultra'da GPU kullanımı 50-60 civarlarında.
Ama 2K monitör siparişi verdim hayırlısı diyorum... Umarım bu LoL, CS:GO gibi oyunlardaki darboğazı çözer.

Şu anki durumun nasıl bir gelişme var mı 2K monitörden sonra?

Şu anki durumun nasıl bir gelişme var mı 2K monitörden sonra?
Merak ettiğin Lol, CS:GO FPS değerleri ise cevabım: hayır. 2K monitör FPS değerimi yükseltmedi fakat işlemci frekansını OC ile 4.2Ghz'ye sabitledim ve tüm oyunlarda muazzam değerler alıyorum.
Örneğin CS:GO'da darboğazdan ötürü 60-90 FPS'leri görürken OC'dan sonra 1280x1024'de bile darboğaz yapmıyor ve 360 FPS falan veriyor.
Lol de keza 60'ları görürken şimdi en efektli savaş anlarında dahi 120-140 FPS civarında.
Kısacası sorunumu 2K değil OC çözdü. Yani asıl çözüm bedavaymış ama 2K monitör aldığıma pişman olacak da değilim tabii. 😄
Ayrıca diğer AAA oyunlarda dahi performans artışı gözlemledim. Sadece eski motorlu veya GPU'ya hafif gelecek oyunlarda değil yani.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı