RTX 3070 sistemde bir anda donma oluyor

wroNN

Megapat
Daha fazla  
RAM
x2 Kingston KF3200C16D4/16GX DDR4
SSD veya HDD modeli
Samsung SSD 870 EVO 250GB
Ekran kartı
RTX 3070
Anakart
KIOXIA-EXCERIA PLUS G2 SSD (Windows buraya kurulu)
İşlemci
AMD Ryzen 5600X
Bilgisayarım son zamanlarda bir anda isteklerime tepki vermiyor; mesela Chrome'da hiçbir şeye basamıyorum ama imleç hareket ediyor. Chrome donunca başka bir şeye basmaya deniyorum ilk önce tepki veriyor ama sonrasında o da donuyor ve bazen alttaki Windows görev çubuğu kayboluyor, kaybolmadığında ise çoğu zaman çubuk da tepkisiz kalıyor. Bu süre boyunca imleç asla donmuyor fareyi hareket ettirebiliyorum PC'de. Ben de en son PC'yi güç tuşuna basılı tutup kapatıyorum, tekrar açıyorum. Çoğu zaman PC tekrar açtığımda açılıyor ama bazen de Windows başladığında siyah ekranda kalıyor. (klavye ışığı vs çalışıyor bu siyah ekran olduğunda)

Hocam sistem dosyalarınızı kontrol ettiniz mi CMD ile? Ayrıca macun , temizlik işlemlerini yapıyor musunuz bakım zamanı olunca?
Bayadır macun vs bakım yapamıyorum ama tozunu vs fırçayla ara sıra detaylı temizliyorum. Macun ile alakalı olabilir mi ki?
Sistem dosyalarını nasıl kontrol edebilirim?

Bayadır macun vs bakım yapamıyorum ama tozunu vs fırçayla ara sıra detaylı temizliyorum. Macun ile alakalı olabilir mi ki?
Sistem dosyalarını nasıl kontrol edebilirim?
Sistem dosyalarını buradaki rehber ile kontrol edip onarabilirsiniz:

Macun dememdeki sebep belki ısınmadan dolayı da yapıyor olabilir diye düşündüm. Pek aksatmamak gerek.

Yan ekranda hep NZXT açık, kontrol ediyorum aslında. Sanırım o yüzden değil o zaman. Benim BIOS pilinde sorun var aslında. Elektrik gittikten sonra PC'yi ilk açışımda her zaman klavye ışığı gidiyor, ekran gelmiyor ben de BIOS pilini çıkarıp restart atıyorum anakarta. Anakartla alakalı olabilir mi sizce dediğiniz şeyler dışında?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…