RTX 3070 sistemde ekranda kareler oluşuyor

297689

Hectopat
Makaleler
1
RAM
ADATA XPG SPECTRIX 2x8GB 3200MHz CL16 RGB DDR4
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000
Sabah daha yeni şimdi bilgisayarı açtım. Fareyi hareket ettirdiğimde bazen fotoğraftaki şu karelerden oluşuyor ekranda.

1690348986429.png

Ortanın alt kısmındaki beyaz ve siyah karelerden bahsediyorum. Niye böyle oldu ya? Ekran kartı problemi mi? Hiç olmamıştı daha önce. Şimdi hiç geçmiyor. Bilgisayarı yeniden başlatmayı falan denemedim. Görür görmez burada konu açıyorum. Sistem özellikleri kısaca:

GPU: RTX 3070 ROG STRIX
CPU: Ryzen 7 5700X
MB: MSI B350 PC Mate
Monitör: MSI G281UV

Düzenleme: Sadece masaüstünde olmadığını da belirteyim. Mesela şu anki Chrome sekmelerinde falan da görünüyor ve gittikçe artıyor gibi. Artık üst kısımlarda da çıkmaya başladı. Ara sıra ekranın göz kırptığını görüyorum. N'olur bir şey olmamış olsun ya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artifact deniyor ona. Bende de ekran kartına fazla overclock yaptığımda aynı kareler gözüküyor. Overclock varsa kaldırın.

Düşük ihtimalle, kablo, PCI slotu, ve RAM'den kaynaklanabilir, en önemli sebebi VRAM oluyor, ilk olarak OCCT ile VRAM testi yapın.

Düşük ihtimalle, kablo, PCI slotu, ve RAM'den kaynaklanabilir, en önemli sebebi VRAM oluyor, ilk olarak OCCT ile VRAM testi yapın.

VRAM testini nasıl yapacağım? Kullanmayı bilmiyorum da. Yazılımı indirdim.

Birden fazla sebebi olduğu için şu an bir şey diyemem, VRAM testini geçmesi iyi bir şey, sorun tekrarlanırsa, sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrar kurun, görüntü kablosunu değiştirin, kartın slota tam oturduğuna emin olun, buna rağmen sorun devam ederse RAM'leri de test etmek lazım.

Hocam selamaleykum aynı durum benim yeni aldığım PCde de gerçekleşti ne yapılabilir acaba? Sorununuz düzeldi mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20240227_030723.jpg
    IMG_20240227_030723.jpg
    95,1 KB · Görüntüleme: 27

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı