Çözüldü RTX 3070 sistemde nadir de olsa görüntü bozulmaları oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erenhamza

Hectopat
Katılım
3 Ağustos 2020
Mesajlar
353
Makaleler
1
Çözümler
3
Yer
Silikon Vadisi
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İşsiz
Ekran kartı
Zotac RTX 3070
Merhaba, Zotac RTX 3070 ekran kartı kullanıyorum, alalı maximum 4-5 ay olmuştur. Oyunlarda veya web'de gezerken ara ara görüntü bozulmaları, kararmalar oluyor. Ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Testleri yapmanın bir riski derken hocam, zaten ekran kartının durumunu sıcaklığını ve performasını görmek amacıyla yapılan testler bunlar. Eğer bu testlerde karıncalanma, görüntü kopması vs oluyorsa büyük ihtimal ekran kartınız da problem var demektir.

Yok hocam bildiğim ama ismini unuttuğum bir program daha vardı fazladan zorladığı için riskliydi ondan sordum testi yaptım güneşin vurduğu yerler çok ufağından titriyor gibi oluyor sadece.

Arkadaşlar sorunu Windows 11'e temiz kurulum yaparak çözdüm. Klasik Türk hareketiydi yaptım ve işe yaradı. Teşekkürler ilginiz için.
Merhaba, Zotac RTX 3070 ekran kartı kullanıyorum, alalı maximum 4-5 ay olmuştur. Oyunlarda veya Web'de gezerken ara ara görüntü bozulmaları, kararmalar oluyor. Ne yapmalıyım?

DisplayPort kablosundan da olabilir. Bende de 3070 var sorun onda zannettim ama kablo ısınınca esneme yapıp içten temassızlık oluşmuş. Kıpırdatınca düzeliyor.
 
DisplayPort kablosundan da olabilir. Bende de 3070 var sorun onda zannettim ama kablo ısınınca esneme yapıp içten temassızlık oluşmuş. Kıpırdatınca düzeliyor.

Sizde nasıl bozulmalar vardı hocam bende nette sekme değişince arada ekran siyahlaşıyor oyun oynaren bugumsu görüntü bozulmaları oluyor.
 
3D Mark demo veya Heaven benchmark testlerine sokun hocam eğer o testlerde görüntü bir anda gidiyor, kararıyor veya karıncalaşıyorsa ekran kartınız da problem var demektir. Başka bir Display port veya HDMI kablosuyla da deneyebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı