RTX 3070 sistemde oyunlar çöküyor

Kaan Hüseyin

Decapat
Katılım
16 Ağustos 2021
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Corsair Vengeance Rgb Pro 32GB(4X8GB) 3600MHZ CL16 Ddr4
SSD veya HDD modeli
Gigabyte Aorus GP-AG41TB / Seagate Barracuda 2TB
Ekran kartı
Asus Tuf RTX 3070 OC
Anakart
Asus Rog Strix Z590-E
İşlemci
Intel I7-10700K
Merhaba, GTA Online ve PUBG'de denedim sistemi, ikisinde de çöktü. Biraz oynuyorum yaklaşık 15-20 dakika sonra çöküyor. GTA çöktüğü zaman masaüstüne atıyor sadece GTA kapanıyor ve masaüstünde taradığım yerler siyah oluyor (video koydum). PUBG'de ise bir anlığına oyun donuyor, görüntü bozuluyor ve ardından kendini yeniden başlatıyor. PUBG ile ilgili sorun daha öncelerde de vardı ama başka oyunlarda yoktu. O zamanlar çok uğraştım PUBG sorunun çözmeye, NVIDIA destek ve PUBG desteğe yazmıştım. Birkaç çözüm yolu göstermişlerdi ve işe yaşamıştı. Bir süre PUBG oynamadım ve bugün ilk defa girdiğimde aynı sorun yine karşıma çıktı. Öncelerinde PUBG kapanırken mavi ekran çıkıyordu ve her seferinde farklı bir kodu oluyordu. Şimdi mavi ekran falan da vermedi direkt restart attı. Sıcaklıklar normal 70 dereceyi geçmiyor. Driverları daha yeni güncelledim.

Link: 20220707_232945.mp4.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam genelde ekran kartı ile alakalı sorunlar oluyor bunlar. Aygıt yöneticisinde güncel dediğine bakmayın. Sürücüleri sitesinden elle güncelleyin eğer öyle yapmadı iseniz. Düzelebilir. Olmazsa BİOS güncellemesi işinizi gorebilir eğer güncel değilse.
 
Alakasız gelicek ama bu taradığınız yerlerin siyah olmasıyla ilgili masaüstü arka plan ayarlarından arka planı değiştirebilir misin? Zamanında bununla ilgili bir hatadan dolayı aynısını yaşamıştım. Masaüstünde taradığım yerler kırmızıya boyanmıştı. Windows'un arka plan ayarlarına bakınca arka planın sabit kırmızı olarak değiştiğini görmüştüm.
PUBG nin çökmesiyle bir ilgisi var mı bilemiyorum.
 
Nvidianın sitesinden yükledim. Doğru yüklediğime emindim ama yine de tekrardan temiz kurulum yapıp yükledim driverları ancak sorun aynen devam ediyor hatta bu sefer 15-20 dakika oynayamadan, direkt girer girmez oyindan attı.
 

Geri
Yukarı