Hayır performansa etki etmez daha sağlıklı olur ekran kartı için gürültü dışında.Normalde ekran kartım 83 derece olduğunda fan hızı %100 çalışıyor ama ben bunu 70 dereceye düşürdüm. 70 derece olduğunda %100 çalışıyor performansa etki eder mi bu durum?
RTX 3070 Ti.
Normalde ekran kartım 83 derece olduğunda fan hızı %100 çalışıyor ama ben bunu 70 dereceye düşürdüm. 70 derece olduğunda %100 çalışıyor performansa etki eder mi bu durum?
RTX 3070 Ti.
Karta undervolt uygula. Birkaç FPS kayıpla ortalama 65 derecede çalışır bu kart. Fanları sürekli yüksek devirde kullanmak ömürlerini azaltır. Kart stok ayarlarda 70 derecenin üzerine çıkıyorsa termal bakıma ihtiyacı vardır. Oyunlardaki sıcaklık degerleri nasıl?
Neredeyse bütün oyunlarda 83 derecenin üstüne çıkıyorum ve aşırı bir hava üfleme sesi oluyor.
(Kart ikinci el.)
Kartın kesinlikle bakıma ihtiyacı var o zaman. Kartın bellekleri için kullanılan termal ped kalınlıklarını öğren ve kailiteli pedler al, MX6 gibi bir macunla birlikte bakımını yap. Bu kart normal şartlarda 70 derecenin altında çalışır. Son olarak kartı undervolt ile kullan. Nasıl yapılacağını YouTube'a yazarak bulabilirsin, MSI afterbumer üzerinden kolayca yapılabilen bir şey.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.