RTX 3070 Ti sistemde FPS düşmesi ve düşük CPU kullanımı

xbilenx

Hectopat
Selam PC'yi aldıktan bir süre sonra Forza Horizon 5'te FPS'im 60'a sabitlenmemeye başladı. 59-58'lerde tıkanıyor eskiden Forza oynarken 60'a sabitlediğimde ekran kartı kullanımım %70 %80'lerde olurken şimdi ise %40 %50'lerde dolanıyor. Başta sorunu Forza'da zannettim sonra diğer oyunlarda da bu sorunun olduğunu gördüm. Sürekli FPS düşmesi yiyorum. 2. olarak FiveM girdiğimde CPU kullanımım çok düşük oluyor. %1 %5 %10'larda dolanıyor.

Bileşenler:
Ekran kartı: ASUS TUF Gaming RTX3070 Ti.
İşlemci: i5 12500 4.00 GHz.
RAM: 16 GB DDR4 3200MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam PC'yi aldıktan bir süre sonra Forza Horizon 5'te FPS'im 60'a sabitlenmemeye başladı. 59-58'lerde tıkanıyor eskiden Forza oynarken 60'a sabitlediğimde ekran kartı kullanımım %70 %80'lerde olurken şimdi ise %40 %50'lerde dolanıyor. Başta sorunu Forza'da zannettim sonra diğer oyunlarda da bu sorunun olduğunu gördüm. Sürekli FPS düşmesi yiyorum. 2. olarak FiveM girdiğimde CPU kullanımım çok düşük oluyor. %1 %5 %10'larda dolanıyor.

Bileşenler:
Ekran kartı: ASUS TUF Gaming RTX3070 Ti.
İşlemci: i5 12500 4.00 GHz.
RAM: 16 GB DDR4 3200MHz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Benim bu ayarlara ihtiyacım yok bak ben performans aramıyorum benim sorunum şimdiki performansın eskiye nazaran düşmesi

G-Sync kapatmayı deneyebilirsiniz. NVIDIA Denetim Masası'ndan değişken hızda yenileme kısmından sabit kare hızı seçeneğini işaretleyin.

Benim bu ayarlara ihtiyacım yok bak ben performans aramıyorum benim sorunum şimdiki performansın eskiye nazaran düşmesi
Bir süre dediğiniz ne kadar bilmiyorum ancak günümüzde her şey, her geçen gün güncellendiği için ilk günkü performansı alamazsınız normal bir şey bu. Sadece cihazınızı sağlıklı tutarsınız bu fps düşüşlerini yüksek ölçüde azaltırsınız.

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı