RTX 3070 Ti toplama sistem nasıldır?

Mawendir

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. 8 yıldan fazla bir süredir kullandığım MSI marka ve GP62-2QE model Laptop'ımı emekliye ayırma vakti geldi. Parçaları satın aldım. Bir iki gün sonra toplamasını yapacağım. Bir teknoloji firmasında çalıştığım için parçaları uygun fiyatlara aldım. Değerli yorum, görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

GPU: PNY GeForce RTX 3070 Ti XLR8.
CPU: Intel Core i7 12700F.
Mbd: MSI Pro H610M-B
RAM: Crucial Ballistix DDR4 3200MHz (2x16 GB)
SSD: Samsung 980 1TB.
Kasa: Cougar MX440 mesh RGB (750W 80+ Bronze PSU)
Soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240l.

Toplam maliyet: 28.000 TL.

İyi günler dilerim.

Merhaba. 8 yıldan fazla bir süredir kullandığım MSI marka ve GP62-2QE model Laptop'ımı emekliye ayırma vakti geldi. Parçaları satın aldım. Bir iki gün sonra toplamasını yapacağım. Bir teknoloji firmasında çalıştığım için parçaları uygun fiyatlara aldım. Değerli yorum, görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

GPU: PNY GeForce RTX 3070 Ti XLR8.
CPU: Intel Core i7 12700F.
Mbd: MSI Pro H610M-B
RAM: Crucial Ballistix DDR4 3200MHz (2x16 GB)
SSD: Samsung 980 1TB.
Kasa: Cougar MX440 mesh RGB (750W 80+ Bronze PSU)
Soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240l.

Toplam maliyet: 28.000 TL.

İyi günler dilerim.

Samsung 980 düz modeli ise iyi değil. Soğutucu iyi değil.

Eğer bütçen varsa ekran kartını biraz daha yukarı çek 3080 Ti olsun. Uzun ömürlü ekran kartı olsun. 3070 Ti güzel kart ama motor gücü belli. Bugün alsam stok sorunu çözülmüşken 3080 Ti veya 6800 6900 gibi bir ekran kartı bakardım.

Siz ne önerirdiniz bunların yerine? Anakartın M.2 slotu PCIe 3.0 x4 destekliyor. Başka ne takılabilir? Soğutucu kasaya tam uyuyor. Tam olarak ne anlamda kötü. Biraz daha açıklayıcı olabilirseniz mutlu olurum.

Siz ne önerirdiniz bunların yerine? Anakartın M.2 slotu PCI-e 3.0 X4 destekliyor. Başka ne takılabilir? Soğutucu kasaya tam uyuyor. Tam olarak ne anlamda kötü. Biraz daha açıklayıcı olabilirseniz mutlu olurum.

Bir kere PC4.o destekli anakart bakmanı öneririm. Intel o konuda bizi üzüyor. AMD cephesinde bangır bangır PC4.o destekli anakartlar var. Intel hala aynı şekil yola devam projesi yanlış.

Eğer bütçen varsa ekran kartını biraz daha yukarı çek 3080 Ti olsun. Uzun ömürlü ekran kartı olsun. 3070 Ti güzel kart ama motor gücü belli. Bugün alsam stok sorunu çözülmüşken 3080 Ti veya 6800 6900 gibi bir ekran kartı bakardım.

Bütçemi sınırlarına kadar zorladım ne yazık ki. Zaten ihtiyacımın çok ama çok üstünde bir sistem oldu. O yüzden ekran kartından yana bir keşkem yok çünkü çok daha düşüklerine bakıyordum.

Bir kere PC4.o destekli anakart bakmanı öneririm. Intel o konuda bizi üzüyor. AMD cephesinde bangır bangır PC4.o destekli anakartlar var. Intel hala aynı şekil yola devam projesi yanlış.

1700 soket Z serisi anakartlar çok pahalıydı. O kadar bütçem yok maalesef ve Samsung 980'in hızlarının üzerinde bir cihaza ihtiyacım olduğunu hissetmiyorum.

Soğutma konusunda pek iç açıcı değil.

Yine de tam olarak anlayamadım ne anlamda soğutması iç açıcı değil, neye dayanarak. Samsung da ne anlamda kötü ve WD daha iyi, onu da anlayamadım ama değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

Sistem satın alındı zaten, sadece montajı kaldı.

Bütçemi sınırlarına kadar zorladım ne yazık ki. Zaten ihtiyacımın çok ama çok üstünde bir sistem oldu. O yüzden ekran kartından yana bir keşkem yok çünkü çok daha düşüklerine bakıyordum.

1700 soket Z serisi anakartlar çok pahalıydı. O kadar bütçem yok maalesef ve Samsung 980'in hızlarının üzerinde bir cihaza ihtiyacım olduğunu hissetmiyorum.

Yine de tam olarak anlayamadım ne anlamda soğutması iç açıcı değil, neye dayanarak. Samsung da ne anlamda kötü ve WD daha iyi, onu da anlayamadım ama değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

Sistem satın alındı zaten, sadece montajı kaldı.

Güle güle kullan tabii iyi oyunların olsun. Sistem kötü değil. Sistemi zirve sistem yapmaya çalışıyoruz. Emin ol :) Intel tarafında PC4.o destekli bir anakart olursa iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı