RTX 3070 Ti UV sonrası oyundan atıyor

Daha fazla  
Ekran kartımı 2. el aldım, kart Aorus Master 3070 Ti. Frisby kasam var ve öndeki bir fan ile üstteki iki fan çalışmıyor diye ekran kartı kasa içinde 81 dereceleri görüyordu. Undervolt ile bu değerleri 73–74 dereceye düşürdüm fakat bu sefer de 20–30 dakika sonra oyun donup atıyor.

Sistem:

• Ryzen 5 5600X.
  • A320M-F anakart.
  • 2x8 16 GB RGB XPG RAM.
  • Aorus Master 3070 Ti.
  • 750W Bronze PSU.

Hocam neye gore UV yaptiniz madem çöküyor biraz voltaji yükseltin.

Hocam okumadınız herhalde kasam Frisby hava akışı çok kötü ve artı olarak fanları bozuk birkaç tanesi çalışıyor bu yüzden kart 81 derecelere çıkıyor. Oyun yarım saat oynandıktan sonra çöküyor.

UV değerlerin stabil değil demek ki. Hava akışı yoksa kapağı çıkarır açık havada çalıştırırsın sıcaklık sorunun pek kalmaz.

Ekran kartımı 2. el aldım, kart Aorus Master 3070 Ti. Frisby kasam var ve öndeki bir fan ile üstteki iki fan çalışmıyor diye ekran kartı kasa içinde 81 dereceleri görüyordu. Undervolt ile bu değerleri 73–74 dereceye düşürdüm fakat bu sefer de 20–30 dakika sonra oyun donup atıyor.

Kart stabil çalışamadıktan sonra sıcaklıkların kaç olduğunun bir anlamı kalmıyor ki. Isı değeri tabii ki de önemli ama oyun çöküyorsa voltaj vermeniz zorunlu. Söylediğinize göre kasanız çok kötü durumda kısa süreliğine Uzay montaj kullanın sonra yeni kasaya geçin o zaman.

Sistem:

• Ryzen 5 5600X.
  • A320M-F anakart.
  • 2x8 16 GB RGB XPG RAM.
  • Aorus Master 3070 Ti.
  • 750W Bronze PSU.
Uv yapmaya değmez, elinde kalır. RTX 3070 Ti hala yeterli bir kart. Amaç ne, hocam?

1748817962694.png

Bu şekilde yaptım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı