RTX 3070 Ti vs RTX 4070 Ti

Peki 4070 TI ile 4080 arasındaki yaklaşık 10bin TL lik farka değecek bir sonuç olur mu ?

NOT : Mevcut kampanyalar yaklaşık ayın 10'una kadar

Peki 4070 TI ile 4080 arasındaki yaklaşık 10bin TL lik farka değecek bir sonuç olur mu ?

NOT : Mevcut kampanyalar yaklaşık ayın 10'una kadar
Bu sorunun cevabı sizde. 12GB ekran kartı alıp, 3-4 yıl sonra olası VRAM sorununu yaşamayı göze alabilir misiniz ? Yoksa şimdiden 10bin TL fazla verip, 16GB ile çok daha uzun süre kafanız rahat edebilir mi ?

VRAM'in yetmediği yerde biraz detay kısarım, DLSS ile de VRAM boşaltırım diye düşünerek aldım. En olmadı, satar üstüne ekler o dönemde ne varsa onu alırım diye düşündüm.

O zaman bu ekran kartlarından mevcutta alabileceğim maksimum verimi alabilmem için işlemci yükseltmesi de yapmam gerekiyor bu da maliyet olarak yaklaşık 10bin daha harcama yapmamı gerektiriyor. Totalde 40-45bin TL :)

Önereceğiniz 2K da 4080 i besleyebilecek bir işlemci var mı ?

Son düzenleme:
O zaman bu ekran kartlarından mevcutta alabileceğim maksimum verimi alabilmem için işlemci yükseltmesi de yapmam gerekiyor bu da maliyet olarak yaklaşık 10bin daha harcama yapmamı gerektiriyor. Totalde 40-45bin TL :)

Önereceğiniz 2K da 4080 i besleyebilecek bir işlemci var mı ?
DDR4 AM4 olarak 5800X3D
DDR5 AM5 olarak 7600 ya da 7700.

Oyun olarak belki dalga geçeceksiniz ama World of Warcraft ve DOTA 2 oynuyorum. Grafik programlarına başlangıç yapmayı düşünüyorum.

Bir de mevcuttaki ID-Cooling SE-224-XT kule soğutucum var. Bu soğutucu yeterli olur mu ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı