RTX 3070 Ti vs RX 6750 XT

Bütçe
15000
Pek sanmıyorum hocam 8 GB VRAM az değil.

Şu anda çoğu oyun 8 GB ın tamamını kullanıyor neredeyse Spider-Man vs. tarzı oyunlarda bundan dolayı uzun ömürlüğüğü tartışılır hem wattmann sorunuda yok 6 serisinde ve bir de zaten basit bir BIOS ayarı ile düzeltilebiliyor karşılaşılsa bile yani abartılacak herhangi bir sorunu yok AMD kartların hem de VRAM olarak üstün oldukları için NVIDIA burada geride kalıyor 3070 Ti gibi bir kartta.

Merhaba öncelikle bu iki ekran kartıda fiyatı aynı linkleri ilk olarak aşağıya bırakıyorum.

3070 Ti: https://www.hepsiburada.com/colorful-igame-geforce-rtx-3070-ti-oc-8g-grafik-karti-g-3070tiul-woc8g-p-HBCV0000379NSZ?magaza=Aplus Bilgi Teknolojileri

RX 6750XT: Asus RX 6750 XT Rog Strix OC Edition ROG-STRIX-RX6750XT-O12G-GAMING 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı - Banayeni

Ekran kartım 3 fanlı olsun istiyorum. O yüzden pek seçeneğim yok. Fakat normalde RX 6750 XT 3070 Ti performansı ile aynı ve 2 kat daha ucuz gibi söylemler duyardım. Sanırım artık öyle bir şey yok gibi duruyor. Hangisi alınmalı?
Kendi işlemcin ile bir darboğaza bak, sonra GPU karşılaştırma sitesi vardı bir tane, oradan performans karşılaştırması yap, sonra oyunlardaki FPS'lerine bak kaç FPS verdiğine, ona göre alabilirsin. Zaten 2 bin küsur Türk lirası fark var aralarında, pek bir şey olacağını sanmıyorum.

Bundan maksimum 2 yıl sonra 8 GB VRAM oyunların minimumu haline gelecek, pişman ettirir.

6750 XT'nin de kas gücü pişman ettirir. RTX 3090 bile 4K'da sürünüyor 24 GB VRAM'e rağmen. O devirler geçti.

Şu anda 6750 XT, 3070 Ti gibi kartlara 15-16K para dökmek kimse kusura bakmasın ayak üstü kazık yemektir. Gelecek Frame Generation'da.

6750 XT'nin de kas gücü pişman ettirir. RTX 3090 bile 4K'da sürünüyor 24 GB VRAM'e rağmen. O devirler geçti.

Şu anda 6750 XT, 3070 Ti gibi kartlara 15-16k para dökmek kimse kusura bakmasın ayak üstü kazık yemektir. Gelecek frame Generation'da.

Öneridiğiniz ekran kartı tam olarak nedir anlayamadım ikisini de eleştirmişsiniz fakat ekran kartı önermemişsiniz. Müsaitseniz cevabınızı beklerim.

Öneridiğiniz ekran kartı tam olarak nedir anlayamadım ikisini de eleştirmişsiniz fakat ekran kartı önermemişsiniz. Müsaitseniz cevabınızı beklerim.

İlk sayfada atmıştım görmemişsin.

İlk sayfada atmıştım görmemişsin.

Anladım teşekkürler. İşlemci olarak Ryzen 5 5600 uygun görüyor musunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı