RTX 3070 Ti'lı sisteme nasıl bir monitör alınmalı?

Daha fazla  
Herkese merhaba,

Sistemim aşağıdaki gibi, 1080p çift monitör kullanıyorum, oyunda kullandığım 144 Hz, diğer monitörü tutacağım onu oyundayken YouTube veya Disney+ için kullanıyorum.
Memnunum ancak arada işlemciye fazla yük bindiğini görüyorum karta az binerken, bunun çözünürlükten dolayı olduğunu düşünüyorum ve üst seviyeye taşımak istiyorum, 2K mı 4K mı olmalı sistem ve günümüz şartlarında artan fiyatlar baz alındığında, aynı zamanda bir de monitör önerisi rica edeceğim.
Şimdiden teşekkürler,

i7 9700K.
RTX 3070 Ti.
32 GB DDR4.

Oyun amaçlı kullanmayacaksanız 2K monitör yeterli gelir. İstediğiniz monitör özellikleri ve bütçe nedir?
Tamamen oyunda kullanacağım, bir yandan da iyice zamlanır diye 4K alayım dursa mı diye düşünüyorum aslında :)

Tamamen oyunda kullanacağım, bir yandan da iyice zamlanır diye 4K alayım dursa mı diye düşünüyorum aslında :)
Bütçede tam emin değilim ama 5-10K arası sanırım.

Bütçede tam emin değilim ama 5-10K arası sanırım.
Yani hocam çok arada bir kart 3070 Ti 2K ve 4K için. 144 Hz gibi rakamlar görmek istiyorsanız oyunculukta 2K alın. Ama dizi film vb. için 4K.

İleride işlemciyi ya da ekran kartını yükseltçeksiniz 4K alın şimdiden. Zam gelebilir
Ben de bunu düşünüyordum aslında, ilerde işlemci yeni nesil Intel'e geçecek 2 sene içinde düşünüyorum.
Anakart ve Ram'leri de DDR5'e taşıyacağım.
Fiyatlar uçmadan almak lazım.

Ayrıca bu konuda bilgim olmadığı için soruyorum.
  1. 4K monitör alsam yine 2K çözünürlükte kullanabiliyor muyum? (Fiyat artmadan almak için soruyorum daha sonra kart değiştiğinde bir daha monitör almamak için)
  2. 1.monitör 4K/2K olduğunda 2.monitör 1080p çalışabiliyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı