RTX 3070 Valorant FPS değerleri normal mi?

tuğra alp

Decapat
Daha fazla  
Valorant'ta ekran kartımı yüzde elli falan kullanıyor. 200 250 arası FPS alıyorum. Normal midir?

3070.
i7 10700KF.
16 RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ortalama değerler ile ilgili bilgi verebilmek için daha ayrıntılı bilgilere ihtiyaç var.
Örnek vermek gerekirse bu değerleri hangi çözünürlükte alıyorsunuz 1920x1080? 2K vb.
oyun grafikleriniz hangi konfigürasyonda yüksek çok yüksek vb. gibi bilgileri de bizimle paylaşırsanız daha net cevaplar gelecektir kullanım durumu için %50 bana göre normal.

Merhaba, ortalama değerler ile ilgili bilgi verebilmek için daha ayrıntılı bilgilere ihtiyaç var.
Örnek vermek gerekirse bu değerleri hangi çözünürlükte alıyorsunuz 1920x1080? 2K vb.
oyun grafikleriniz hangi konfigürasyonda yüksek çok yüksek vb. gibi bilgileri de bizimle paylaşırsanız daha net cevaplar gelecektir kullanım durumu için %50 bana göre normal.

Merhaba 4.3 oynuyorum monitör 1080p 144 Hz.

Merhaba 4.3 oynuyorum monitör 1080p 144 Hz.

Merhaba oyun içi grafik ayarı detayları da önemli ekran görüntüsü ekliyorum ekteki gibi ayar bilgilerini paylaşırsanız daha sağlıklı yorumlar yapılabilir fakat değinmek istediğim bir iki husus var birincisi bu oyunda gerçekten bazı optimizasyon sorunlarının olduğu (çok sık Valorant oynayan birisi değilim) ikincisi ise 144Hz bir monitör ile 200 300 FPS alsanız bile sonucun teknik olarak hiçbir şey ifade etmeyişi olacak. Çünkü monitörünüz benim kullanmış olduğum gibi 144Hz. Ayrıca çoğu kullanıcı bu oyunu düşük grafiklerde oynamakta bunun sebebi görüş kolaylığı rakibi daha kolay vurmak vb. gibi avantajların sağlanması. Ama tabii konumuz bu değil fakat dediğim gibi 144 FPS yukarısı değerler pek anlam ifade etmiyor kullandığımız monitörler için. 2070 Super kullanıcısı olarak League of Legends oynarken bile 144FPS sabitleyerek oynuyorum. Çünkü yüksek FPS de yırtılmalar oluyor. Riot oyunları için değil tüm oyunlar için aynı şey geçerli bu arada kullandığın kart için normalde ortalama 280 ve yukarısı değerler görmen lazım. (Çok yüksek grafik kalitesinde)

Bu değerleri alamıyor olmanın birçok sebebi olacağını da unutma ekran kartı sürücüsünden işlemcinin şuandaki çalışma hızı frekansına kadar birçok neden FPS değerlerini etkiler.

Ayrıca özel oyun da senin için düşük ayarlarda;
RTX 2070s kartım ile aldığım ortalama değerin ekran görüntüsünü de ekledim.

Dosya Ekleri

• Volarant.png
    Volarant.png
    582,4 KB · Görüntüleme: 157
  • Fps Örneği.png
    Fps Örneği.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 169
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı