RTX 3080 ekran kartı 78 derece sıcaklık ve fan hızı nasıl?

Underwolta gerek yok ki hocam ekran kartı önünü kapattığım için o kadar ısınıyor önüne açmak için uğraşıyorum durum bu şekilde. Ekran kartının ön 2 fanı tamamen kapalı durumda bunu mu almalıyım önünü açmak için nasıl bir yol izleyeyim?

Eki Görüntüle 2207878

Bende zahmete girmene gerek kalmaz diye böyle bir yol tavsiye ettim aslında. Benim kart zaten serin çalışıyordu ama ben daha stabil ve serin çalışmasını istediğim için undervolt lu kullanıyorum.

Bundan alsam olmaz mı acaba?
Bunun PCI-e sürümü düşük olabilir,

Bunu alabilirsiniz. Ekran kartınız eskisine nazaran daha iyi hava alacaktır fakat yine de bu kablo da az biraz illaki tıkayacaktır, hava girişini.

Bunun PCI-e sürümü düşük olabilir,

Bunu alabilirsiniz. Ekran kartınız eskisine nazaran daha iyi hava alacaktır fakat yine de bu kablo da az biraz illaki tıkayacaktır, hava girişini.

Aslında benim istediğim ekran kartı aynı slotunda kalsın fakat ASUS SSD slotunu kaydırmak alta doğru önerdiğiniz ekran kartını dik tutmak için sanırım fakat ekran kartı fanları da o şekilde cam panele yapışmış oluyor yine hava almaz ki.

Aslında benim istediğim ekran kartı aynı slotunda kalsın fakat ASUS SSD slotunu kaydırmak alta doğru önerdiğiniz ekran kartını dik tutmak için sanırım fakat ekran kartı fanları da o şekilde cam panele yapışmış oluyor yine hava almaz ki.

Ekran kartını bence alt slota taşıyın ve SSD'yi üst slota taşıyın. Benim attığım şey ile SSD'yi de takabilirsiniz, sizin attığınız linkteki ürün ile SSD'yi tam verimde kullanamayabilirsiniz, öte yandan benim attığımın PCI sürümü daha iyi ve daha hızlı veri aktarımı sağlar.

Size önerim, Ekran akrtını alta alıp SSD'yi üste almanız.

Ekran kartını bence alt slota taşıyın ve SSD'yi üst slota taşıyın. Benim attığım şey ile SSD'yi de takabilirsiniz, sizin attığınız linkteki ürün ile SSD'yi tam verimde kullanamayabilirsiniz, öte yandan benim attığımın PCI sürümü daha iyi ve daha hızlı veri aktarımı sağlar.

Size önerim, ekran akrtını alta alıp SSD'yi üste almanız.

FPS kaybı yaşar mıyım peki 2. slota ekran kartı takma sebebiyle. Bir de 2. slota da alsam bu kez de alt taraf fanları sıfırlayacak sanırım yine havasız kalacak gibi ama deneyeceğim.

Hocam böyle de çok bir şey fark etmedi bence tam kapandı önü yanılıyorsam düzeltin.
1B5F56B3-2A28-4DB9-B32D-CB716EDBA5B3.jpeg

SSD slotu çıkartınca sadece ekran kartı çok iyi oluyor fakat onu nereye nasıl takacağım.
FF008D4E-EF73-4485-A454-CB7F7CC0FA6E.jpeg

Son düzenleme:
SSD slotu çıkartınca sadece ekran kartı çok iyi oluyor fakat onu nereye nasıl takacağım.
Böylesi bence de daha kötü oldu. SSD slotu şart mı? şart ise Amazon linkindeki uzatma kablosunu öneririm. Bence SSD slotunu çıkartın. Uzatma kablosunu sığdırma problemi ile karşılaşacaksınız gibime geliyor.

Böylesi bence de daha kötü oldu. SSD slotu şart mı? Şart ise Amazon linkindeki uzatma kablosunu öneririm. Bence SSD slotunu çıkartın. Uzatma kablosunu sığdırma problemi ile karşılaşacaksınız gibime geliyor.

SSD slotu kullanmam şart o slotun içerisinde ekstra 4 adet M.2 SSD yuvası var çok fazla depolama alanı kullanmamı sağlıyor. Nasıl yapacağım ya şu an slotu çıkardım ekran kartı sıcaklığı 65 dereceyi geçmiyor 80 dereceleri gören kart.

Böylesi bence de daha kötü oldu. SSD slotu şart mı? Şart ise Amazon linkindeki uzatma kablosunu öneririm. Bence SSD slotunu çıkartın. Uzatma kablosunu sığdırma problemi ile karşılaşacaksınız gibime geliyor.

PCI 16X uzatma kablosunu nasıl sığdıracağım orasıda meçhul.

Son düzenleme:
PCI 16X uzatma kablosunu nasıl sığdıracağım orasıda meçhul.

Alacağınız kablo ucuz, dandik bir kablo olmasın, en az benim Amazon linki kadar kalitede bir kabloya ihtiyacın var, eğer ucuz kablo alırsanız SSD leriniz bariz bir şekilde yavaş çalışacaktır. Kablo almadan önce PCI sürümüne dikkat edin. Ucuzlarda bu sürüm düşük oluyor ve düşük sürüm de düşük veri aktarım hızı demek.

Alacağınız kablo ucuz, dandik bir kablo olmasın, en az benim Amazon linki kadar kalitede bir kabloya ihtiyacın var, eğer ucuz kablo alırsanız SSD leriniz bariz bir şekilde yavaş çalışacaktır. Kablo almadan önce PCI sürümüne dikkat edin. Ucuzlarda bu sürüm düşük oluyor ve düşük sürüm de düşük veri aktarım hızı demek.

Sizin attığınız linkteki 600 TL'ye geliyor. O rakamlarda daha iyisi var ise onu da alabiliriz. Bir de o uzatma ile kasanın neresine sığdırabilirim slotu onu hesaplamaya çalışıyorum.

Sizin attığınız linkteki 600 TL'ye geliyor. O rakamlarda daha iyisi var ise onu da alabiliriz. Bir de o uzatma ile kasanın neresine sığdırabilirim slotu onu hesaplamaya çalışıyorum.
Düşünerek alın pişman olma ihtimaliniz de var. En kötü senaryoda kabloyu iade edebilirsiniz. Amazon bu konuda yardımcı olabiliyorlar diye biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı