RTX 3080 ekran kartı 83 dereceyi görüyor

Kullanım değeri o sıcaklık değil.

İşlemci sıcaklığına bakarsak kasada havalandırma yönünde sıkıntı yok gibi. İnternette oyun testlerine baktım RDR 2 de 59 derece civarı almış kart ama ben o testlere güvenmiyorum çünkü nasıl bir ortamda yapıldığı belli değil. Mesela benim kullandığım kart 2 fanlı RTX 3060. YouTube'daki testlerde 60 civarı alıyor, ben de 80'i gördüğü oluyor. İçini rahatlatmak için kartı servise verip kontrollerini gerçekleştirebilirsin.

Değerleri normal gibi geldi bana. Neredeyse tam yükte 83 derece gayet normal. Bende de Palit 3070 Ti GamingPro modeli var ve tam yükte 75-76 dereceleri görebiliyor. Kasa da önemli tabii. Benim kullandığım kasa büyük olduğu halde bu şekilde ve yaz ayları. Sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum sizin için.

Ayrıca sistemim :

● İşlemci : Intel Core I7 9700K 5 Ghz (O.C)
● Anakart : MSI Z390 Tomahawk
● Ekran Kartı : Palit RTX 3070 Ti GamingPro GDDR6X 8 GB
● RAM : Corsair Vengeance 8x2 GB DDR4 2400 MHz
● SSD : Corsair MP510 480 GB - Kingston A400 240 GB
● Kasa : Xigmatek EN9726 Prosper
● Güç Kaynağı : Corsair RM850X 850W 80+ Gold
● İşlemci Soğutucu : Cooler Master Masterliquid ML240L
● Mouse : HyperX Pulsefire FPS Pro
● Kulaklık : HyperX Cloud II
● Klavye : Corsair K70 MK 2
● Monitör : MSI Optix G273QF 2K 165 Hz

Yine de yüksek 3090 Ti kullanıyorum 71 dereceyi geçmiyor.

Hocam 3090'ın hangi marka modelini kullanmaktasınız? Ben alırken 3080 ASUS TUF modeli daha az ısınıyordu ROG STRIX daha da az ısınıyordur zaten çok da serin çalışan bir kart olmadığını biliyordum lakin 75'ten yukarı çıkmaz düşüncesindeydim. 83'ü görünce biraz şaşırdım.

Gayet normal değerler. 3080 ısınan bir kart ve kasanın hava akışı kötü. Ayrıca yaz ayındayız 2-3 derece daha fazla ısınabilir. Zotac kötü bir soğutmaya sahip değil 93-94 dereceyi geçmediği sürece sıkıntı olmaz.

tuf 3090 ti benim aldığım

red devil 6900xt de var 67 derecenin üstünü görmedim ondada

benim kasa asus helios

Aynen hocam 3700X ile 1080p de darboğaz olacağını gösteriyordu bütün videolar, almamın tek sebebi 3D render alırken 2060'ın tıkanıp kalmasıydı. Yani oyunu pek umursamadım ama çoğu oyunda 90 üstü bir kullanım görmekteyim bu da gayet yeterli 2-3 yaşındaki bir işlemci için. Yani videodaki testlerden daha iyi bir performans almaktayım. O yüzden burada gerçek bir kullanıcıya danışmak istedim. Cevabınız için teşekkür ederim.

Sıvı soğutmanın radyatör fanları kasanın içine mi üflüyor orayı tam anlamadım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…