Yunuss0
Hectopat
- Makaleler
- 1
neresi normal 95-98 derece diyor hiçte normal değil
sizin kartın aynısından uygulayın bu adımları
Kullanım değeri o sıcaklık değil.
neresi normal 95-98 derece diyor hiçte normal değil
sizin kartın aynısından uygulayın bu adımları
yinede yüksek 3090 ti kullanıyorum 71 dereceyi geçmiyorYani ucuz diye Zotac tercih ettim. Belkide ondandır.
Yok hocam yanlış anladınız ekran kartı kullanımı %95-98, ısı 80-83derece maksimum 83 diyor kalıyor.
İşlemcim 3700X oyun esnasında ekran kartı %95 ile 98 arasında çalışıyor. İşlemcim ise 55 ile 58 arasında geziniyor ekran kartı ise 80-83 bandında. Cam ve arka egzoz fanı resmen alev püskürtüyor desem yeridir.
Kasam MSI MAG Forge 101M hocam.
Yine de yüksek 3090 Ti kullanıyorum 71 dereceyi geçmiyor.
tuf 3090 ti benim aldığımHocam 3090'ın hangi marka modelini kullanmaktasınız? Ben alırken 3080 ASUS TUF modeli daha az ısınıyordu ROG STRIX daha da az ısınıyordur zaten çok da serin çalışan bir kart olmadığını biliyordum lakin 75'ten yukarı çıkmaz düşüncesindeydim. 83'ü görünce biraz şaşırdım.
İşlemci sıcaklığına bakarsak kasada havalandırma yönünde sıkıntı yok gibi. İnternette oyun testlerine baktım RDR 2 de 59 derece civarı almış kart ama ben o testlere güvenmiyorum çünkü nasıl bir ortamda yapıldığı belli değil. Mesela benim kullandığım kart 2 fanlı RTX 3060. YouTube'daki testlerde 60 civarı alıyor, ben de 80'i gördüğü oluyor. İçini rahatlatmak için kartı servise verip kontrollerini gerçekleştirebilirsin.
Şu şekilde hocam.
![]()
![]()
Sıvı soğutmanın radyatör fanları kasanın içine mi üflüyor orayı tam anlamadım?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.