RTX 3080 ekran kartı 83 dereceyi görüyor

1- adam doğru şekilde undervolt yapmıyor.
2- her kart aynı değildir. Herhangi bir Zotac 3080 900Mv'ta 1860 MHz çalıştırırken başka Zotac 3080 950Mv'ta 1860 MHz çalıştırabilir kartı.

Hocam dün gece bayağı bir zorladım yani 4 saat falan kesintisiz olabilecek en yüksek ayarlarda RDR2 oynadım sadece bir kere 78 dereceyi gördüm onun dışında 75-76 derece arası gezindi kart. Diğer kartımda uzun kullanımda aşağı yukarı bu ısılarda geziniyordu. Bir sorun olmaz bu sıcaklık değerlerinde değil mi?

Hocam dün gece bayağı bir zorladım yani 4 saat falan kesintisiz olabilecek en yüksek ayarlarda RDR2 oynadım sadece bir kere 78 dereceyi gördüm onun dışında 75-76 derece arası gezindi kart. Diğer kartımda uzun kullanımda aşağı yukarı bu ısılarda geziniyordu. Bir sorun olmaz bu sıcaklık değerlerinde değil mi?

Biraz daha düşük derece de gezerse daha iyi olacaktır. 3080 ekran kartı bu. RDR2 bu kart için hava civa bir oyun. Sıcaklıklar yüksek. Kendi ekran kartımla 50 dolar mining yaptığımda bile bırak 70 dereceyi 61 dereceyi geçmedi. Isındımı evet. 60-70 derece bir ısıyla ısındı diyelim. Bir sorun olmaz yine de sıcaklıkları düşürmeye çalışman lazım. Güzel bir sistemin var güzel kullan. Ayrıca ekran kartı o kadar ses yapmıyor. Kardeşine söyle bir daha oralarda dolaşmasın.🙂

80 derece altında olduğu sürece sıcaklıklar gayet iyi. Bir sıkıntı yok sıcaklıklarınızda. Biraz daha düşürmeye çalış diyen bilgisiz arkadaşları önemseme. Önemsediğin sürece kafayı yedirirler çünkü. Ekran kartlarının duyguları olmadığı için 2 derece düşürmenin bir faydası olmayacaktır. Rahatlıkla kullanabilirsiniz bu şekilde.

80 derece altında olduğu sürece sıcaklıklar gayet iyi. Bir sıkıntı yok sıcaklıklarınızda. Biraz daha düşürmeye çalış diyen bilgisiz arkadaşları önemseme. Önemsediğin sürece kafayı yedirirler çünkü. Ekran kartlarının duyguları olmadığı için 2 derece düşürmenin bir faydası olmayacaktır. Rahatlıkla kullanabilirsiniz bu şekilde.
Arkadaşımız sıvı soğutmanın radyatörde biriken sıcaklığını kasa içine üfletiyor. Yanlış montaj var. Sen ne anlatıyorsun ? Yardımcı olmaya çalıştığımız konu bu. Daha da düşürebilir tabii ki. Sen önce konuyu iyi oku. Bilgisiz olan sensin.

Arkadaşımız sıvı soğutmanın radyatörde biriken sıcaklığını kasa içine üfletiyor. Yanlış montaj var. Sen ne anlatıyorsun? Yardımcı olmaya çalıştığımız konu bu. Daha da düşürebilir tabii ki. Sen önce konuyu iyi oku. Bilgisiz olan sensin.

Konu Pazartesi'den beri açık olduğu için radyatör olayını unuttum. Ayrıca RAM'lerden dolayı öyle yapmak zorunda kalmış.

Kasanızın soğutması berbat ve Zotac trinity çok da iyi bir soğutmaya sahip değil hocam.

Kasam bu ekran kartı için boyut olarak küçük kaldı ve ekran kartını Cooler Master'ın dikey aparatı ile kullandığım için 1 cm kadar daha önde duruyor o sebeple sıvı soğutma önceden öndeydi ama şimdi üste taşımak zorunda kaldım. Şu an yeni bir kasa arayışı içerisindeyim şahsen sorun çıkartmayacak olsa bile 76 derece tahmin ettiğimden fazla geliyor. Düşündüğüm kasa Corsair 4000D airflow. Bu kasa alınır mı? Ya da Corsair de alternatif çok da pahalı olmayan başka kasalar var mı?

Hayır. Tam tersi. İşlemci sıcaklığında düşüş dahi gözlemlenir. Bende RTX 3060 var. 58 dereceyi geçtiğini görmedim tam yükte. Siz bu haliyle radyatördeki sıcak havayı kasa içerisine aktarıyorsunuz.

Hocam bugün gerekli vidaları temin edip dediğiniz şekilde radyatörün alt kısmına yani kasanın içinden radyatöre hava alacak şekilde taktım. Ekstra olarak Prime65 ile işlemci ve RAM'e stres testi yaparken FurMark ile de 4K ve 8X MSAA ayarlarda ekran kartına stres testi yaptım. İşlemcim 65 derece ekran kartımsa 76 derecelerde gezindi sonra bende illaki kasa almak farz oldu diye düşünürken Zotac'ın firestorm uygulamasından gördüm ki 76 derece de 2'si %60 hızda 1'i %56 hızda dönüyormuş fanların. Ufak bir ayarla fanların hızını manuel sıcaklık değerlerine göre ayarladım bu şekilde aynı testleri yaptığımda ekran kartı 71 dereceyi geçmedi ekstra olarak işlemci de 63 derecede kaldı. Cevabınız için teşekkür ederim. Sorun daha çok sıvı soğutma ile alakalı değil de ekran kartının stock fan hızlarından kaynaklıymış anladığım kadarıyla.

Geeks3D FurMark v1.30.0.0 - 81FPS, GPU1 temp_70°C, GPU1 usage_98% 26.07.2022 20_14_06-min.png

Son düzenleme:
Kasam bu ekran kartı için boyut olarak küçük kaldı ve ekran kartını Cooler Master'ın dikey aparatı ile kullandığım için 1 cm kadar daha önde duruyor o sebeple sıvı soğutma önceden öndeydi ama şimdi üste taşımak zorunda kaldım. Şu an yeni bir kasa arayışı içerisindeyim şahsen sorun çıkartmayacak olsa bile 76 derece tahmin ettiğimden fazla geliyor. Düşündüğüm kasa Corsair 4000D airflow. Bu kasa alınır mı? Ya da Corsair de alternatif çok da pahalı olmayan başka kasalar var mı?

Hocam bugün gerekli vidaları temin edip dediğiniz şekilde radyatörün alt kısmına yani kasanın içinden radyatöre hava alacak şekilde taktım. Ekstra olarak Prime65 ile işlemci ve RAM'e stres testi yaparken FurMark ile de 4K ve 8X MSAA ayarlarda ekran kartına stres testi yaptım. İşlemcim 65 derece ekran kartımsa 76 derecelerde gezindi sonra bende illaki kasa almak farz oldu diye düşünürken Zotac'ın firestorm uygulamasından gördüm ki 76 derece de 2'si %60 hızda 1'i %56 hızda dönüyormuş fanların. Ufak bir ayarla fanların hızını manuel sıcaklık değerlerine göre ayarladım bu şekilde aynı testleri yaptığımda ekran kartı 71 dereceyi geçmedi ekstra olarak işlemci de 63 derecede kaldı. Cevabınız için teşekkür ederim. Sorun daha çok sıvı soğutma ile alakalı değil de ekran kartının stock fan hızlarından kaynaklıymış anladığım kadarıyla.

Eki Görüntüle 1464804
Şuanki hali ile gayet iyi değerler. Sıvı soğutma olayına gelirsek dediğim şekilde kalsın. İlla ki fark olacaktır uzun vadede. Kasanızın hava akımında sorun olabilir. Yaz sıcaklarında değerler şuan iyi. Kasayı değiştirmek tercihinize kalmış.

Şu anki hali ile gayet iyi değerler. Sıvı soğutma olayına gelirsek dediğim şekilde kalsın. İllaki fark olacaktır uzun vadede. Kasanızın hava akımında sorun olabilir. Yaz sıcaklarında değerler şu an iyi. Kasayı değiştirmek tercihinize kalmış.

Dediğim gibi hocam gereksiz bir harcama yapmak istemiyorum zaten son 1 yılda teknolojiye çok fazla harcama yaptım. Kasada dursun şimdilik. Cevabınız için teşekkür ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı