Kasam bu ekran kartı için boyut olarak küçük kaldı ve ekran kartını Cooler Master'ın dikey aparatı ile kullandığım için 1 cm kadar daha önde duruyor o sebeple sıvı soğutma önceden öndeydi ama şimdi üste taşımak zorunda kaldım. Şu an yeni bir kasa arayışı içerisindeyim şahsen sorun çıkartmayacak olsa bile 76 derece tahmin ettiğimden fazla geliyor. Düşündüğüm kasa Corsair 4000D airflow. Bu kasa alınır mı? Ya da Corsair de alternatif çok da pahalı olmayan başka kasalar var mı?
Hocam bugün gerekli vidaları temin edip dediğiniz şekilde radyatörün alt kısmına yani kasanın içinden radyatöre hava alacak şekilde taktım. Ekstra olarak Prime65 ile işlemci ve RAM'e stres testi yaparken FurMark ile de 4K ve 8X MSAA ayarlarda ekran kartına stres testi yaptım. İşlemcim 65 derece ekran kartımsa 76 derecelerde gezindi sonra bende illaki kasa almak farz oldu diye düşünürken Zotac'ın firestorm uygulamasından gördüm ki 76 derece de 2'si %60 hızda 1'i %56 hızda dönüyormuş fanların. Ufak bir ayarla fanların hızını manuel sıcaklık değerlerine göre ayarladım bu şekilde aynı testleri yaptığımda ekran kartı 71 dereceyi geçmedi ekstra olarak işlemci de 63 derecede kaldı. Cevabınız için teşekkür ederim. Sorun daha çok sıvı soğutma ile alakalı değil de ekran kartının stock fan hızlarından kaynaklıymış anladığım kadarıyla.
Eki Görüntüle 1464804