RTX 3080 için işlemci ve anakart önerisi

İşlemci değiştirme gibi bir düşüncem yok, sadece FPS farkı uçurum olur mu diye merak ediyorum.

4300 TL'ye R5 5600X ile Izoly fan buldum.
Hocam hali hazırda bir işlemciniz var mı ?
5600x alırsınız ama a620 ile uyumlu değil. 5600x AM4, 7500f AM5 soket yani demek istediğim ilerde sisteminizi güncellemek istediğinizde anakart ve ramleri satmakla uğraşmazsınız. Bütçeniz varsa 7500f alın.

Hocam hali hazırda bir işlemciniz var mı ?
5600x alırsınız ama a620 ile uyumlu değil. 5600x AM4, 7500f AM5 soket yani demek istediğim ilerde sisteminizi güncellemek istediğinizde anakart ve ramleri satmakla uğraşmazsınız. Bütçeniz varsa 7500f alın.
İşlemcim R5 3600 hocam, bu yüzden yeni sistem topluyorum. Peki 7500F, A620 ile uyumlu mu?

Uyumlu hocam R5 3600 ile Valorant'ta 300FPS alıyosanız R5 7500F ile 500-600 alırsınız (tahmini)

Ama RDR2 GTA 5 gibi oyunlarda çok bir FPS artışı göremezsiniz 20-30FPS civarı tahminimce
İşlemci oyunları sıkıntı değil, her türlü oynatır zaten.

22K TL'ye GPU hariç herşeyi halletmem lazım, bu yüzden çok para vermek istemiyorum. 8400F nasıl sizce? Darboğaz olur mu?

Son düzenleme:
İşlemci oyunları sıkıntı değil, her türlü oynatır zaten.

22K TL'ye GPU hariç her şeyi halletmem lazım, bu yüzden çok para vermek istemiyorum. 8400F nasıl sizce? Darboğaz olur mu?

Kanka beni dinle çek 7500F'ini oyna oyunlarını hiç yükseklere gitmene gerek yok bence sadece biraz ısınan bir işlemci güzelde bir sogutmada koyarsan oynayamayacagin oyun yok.

22K'ya GPU hariç diğer parçaları toplayabilir miyim sizce? Bilmediğimden soruyorum.

Toplarsın bence güzel bir araştırma ile canavar bir bilgisayar da toplarsın ki arkadaşlar güzel önerilerde bulunmuş bence iyice araştırıp paranı en iyi şekilde kullanırsan toplarsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı