RTX 3080 ile Cyberpunk 2077'de düşük performans almak

stuoh

Hectopat
Merhabalar,

Geçtiğimiz günlerde RX 6700 XT modelinden MSI 3080 SUPRIM X modeline geçiş yaptım (bu süreçte DDU ile önceki driver’ı kaldırdım ve NVIDIA Game Ready driver’ını kurdum). Yaklaşık 6 yıldır aktif AMD ekran kartı kullanan biriyim ve ilk NVIDIA kart tecrübem kendisi.

Bugün 3080 ile test etmek için CP77’yi indirdim ve 2K çözünürlükte grafikleri olabildiğince en yükseğe çektim; RTX seçeneklerinde ise Path Tracing hariç diğer seçenekleri açtım ve Ray-Traced Lighting’i Psycho haline getirdim. DLSS Super Resolution seçeneğinde Transformer Model - Balanced ve Sharpness’ı 1 yaptım. Sonuç olarak bu ayarlar ile 39-45 FPS aralığında gidip geliyorum ve bu bana çok düşük geliyor; RTX’i açmayacaksam bu kartın ne anlamı var sorusunu sormadan edemiyorum.

Sistem özelliklerim:

• Çözünürlük: 2560x1440
  • İşlemci: R5 5600 (OC Genie 4 açık, ısı değerleri normal: Core Temp anlık 68-72°C)
  • RAM: 2x8 GB
  • Anakart: MSI B450M-A PRO
  • SSD: 990 PRO
  • Ekran Kartı: MSI RTX 3080 SUPRIM X (NVIDIA Overlay’de kullanım %90+, Görev Yöneticisi’nde %50-70 arası değişiyor, ısı ortalama 68°C)

Peki şu anda ne yapmanız gerekiyor?

Merhaba,

Geçtiğimiz günlerde RX 6700 XT modelinden MSI 3080 Suprim X modeline geçiş yaptım (bu süreçte DDU ile önceki Driver'ı kaldırdım ve NVIDIA Game Ready Driver'ını kurdum). Yaklaşık 6 yıldır aktif AMD ekran kartı kullanan biriyim ve ilk NVIDIA kart tecrübem kendisi.

Bugün 3080 ile test etmek için CP77'yi indirdim ve 2K çözünürlükte grafikleri olabildiğince en yükseğe çektim; RTX seçeneklerinde ise path tracing hariç diğer seçenekleri açtım ve ray-traced Lighting'i psycho haline getirdim. DLSS Super Resolution seçeneğinde transformer model - balanced ve Sharpness'ı 1 yaptım. Sonuç olarak bu ayarlar ile 39-45 FPS aralığında gidip geliyorum ve bu bana çok düşük geliyor; RTX'i açmayacaksam bu kartın ne anlamı var sorusunu sormadan edemiyorum.

Sistem özelliklerim:

• Çözünürlük: 2560x1440.
  • İşlemci: R5 5600 (OC Genie 4 açık, sıcaklık değerleri normal: Core Temp anlık 68-72°c)
  • RAM: 2x8 GB.
  • Anakart: MSI B450M-A Pro.
  • SSD: 990 Pro.
  • Ekran kartı: MSI RTX 3080 Suprim X (NVIDIA Overlay'de kullanım %90+, Görev Yöneticisi'nde %50-70 arası değişiyor, ısı ortalama 68°c)

Aldığın değerler normal zaten.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhabalar,

Geçtiğimiz günlerde RX 6700 XT modelinden MSI 3080 SUPRIM X modeline geçiş yaptım (bu süreçte DDU ile önceki driver’ı kaldırdım ve NVIDIA Game Ready driver’ını kurdum). Yaklaşık 6 yıldır aktif AMD ekran kartı kullanan biriyim ve ilk NVIDIA kart tecrübem kendisi.

Bugün 3080 ile test etmek için CP77’yi indirdim ve 2K çözünürlükte grafikleri olabildiğince en yükseğe çektim; RTX seçeneklerinde ise Path Tracing hariç diğer seçenekleri açtım ve Ray-Traced Lighting’i Psycho haline getirdim. DLSS Super Resolution seçeneğinde Transformer Model - Balanced ve Sharpness’ı 1 yaptım. Sonuç olarak bu ayarlar ile 39-45 FPS aralığında gidip geliyorum ve bu bana çok düşük geliyor; RTX’i açmayacaksam bu kartın ne anlamı var sorusunu sormadan edemiyorum.

Sistem özelliklerim:

• Çözünürlük: 2560x1440
  • İşlemci: R5 5600 (OC Genie 4 açık, ısı değerleri normal: Core Temp anlık 68-72°C)
  • RAM: 2x8 GB
  • Anakart: MSI B450M-A PRO
  • SSD: 990 PRO
  • Ekran Kartı: MSI RTX 3080 SUPRIM X (NVIDIA Overlay’de kullanım %90+, Görev Yöneticisi’nde %50-70 arası değişiyor, ısı ortalama 68°C)

Aldığınız değerler normal hocam. DLSS Olmasa çok daha düşük alırdınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı