Çözüldü RTX 3080 sistemde Cyberpunk 2077 düşük GPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

raynnear

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Cyberpunk 2077'de GPU kullanımım düşük kalıyor. RTX açınca artıyor ancak bu sefer FPS düşüyor. RTX ve DLSS kapalıyken de durum aynı maalesef. Sistemi 1440P'de kullanıyorum ve diğer oyunlarda herhangi bir darboğaz söz konusu değil. Oyunum orijinal.
Sistemim:
Anakart: ASUS TUF X570 Plus Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7 5700X.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 3080.
RAM: G.Skill Ripjaws 32 GB(16x2) 3600 MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1440p'de FPS değerleriniz olması gerekenden çok düşük. RTX ve DLSS kapalıyken o kart ile 70 üstü FPS almanız lazım. Ama %98 kullanıma rağmen 48 FPS alıyorsunuz. CP2077'de performansı gereksiz yere çok düşüren birkaç ayar vardı. Yanlış hatırlamıyorsam space screen reflections idi. O sayko ise yüksek yapın.
Aynen hocam o ayarı saykodan ultraya düşürdüğümde bile 80 e çıkıyor fps.
İşlemcii neden en yüksek frekansa çıkmamış PBO kapalı ise aç.
PBO Autodaydı hocam aslında orada öyle denk gelmiş cpb ve pbo autoda genel olarak 4100 ila 4650 mhz arası alıyorum. Çakılı bir frekans aldığımı söyleyemem ama 4100 ün altına düşmüyor genellikle. Bu arada oyunu silmiştim tekrardan kurdum şu an gayet temiz çalışıyor DLSS dengelide bile %97 kullanımlarda. DLSS performansta %85-90, ultra performansta ise %75-80'lerde nasıl oldu bilmiyorum ama çözüldü sorunum bir şekilde.

Cyberpunk sıkıntılı oyun,diger oyunlarda böyle birsey yasiyor musunuz
Yok hocam diğer oyunlar mükemmel çalışıyor.
Aynen hocam o ayarı saykodan ultraya düşürdüğümde bile 80 e çıkıyor fps.

PBO Autodaydı hocam aslında orada öyle denk gelmiş cpb ve pbo autoda genel olarak 4100 ila 4650 mhz arası alıyorum. Çakılı bir frekans aldığımı söyleyemem ama 4100 ün altına düşmüyor genellikle. Bu arada oyunu silmiştim tekrardan kurdum şu an gayet temiz çalışıyor DLSS dengelide bile %97 kullanımlarda. DLSS performansta %85-90, ultra performansta ise %75-80'lerde nasıl oldu bilmiyorum ama çözüldü sorunum bir şekilde.

Yok hocam diğer oyunlar mükemmel çalışıyor.
Hocam çok kafaya takmayın.Bu cyberpunk cidden çok saçma oyun optimizasyon bakımından.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı