RTX 3080 kernel 41 hatası nasıl çözülür?

Hocam 3070 var işte şu an ASUS TUF yetersiz olcağına fazlası olsun diye 1650 watt taktım kernel 41 alınca değiştirdim markasını ama yine 1650 watt taktım acaba watt mı fazla geliyor da kapanıyor PC hala çünkü anakart ve işlemci harici her şeyi değiştirdim.

Vallahi dostum denemediğim bir o bir de işlemci kaldı ama onlar sıfır cihaz diye ihtimal vermedim diğerlerini sağdan soldan toplamıştım değiştirdim benim aklıma su an sadece PSU 1650 watt ve 80+ değil diye bu belayı çekiyorum ihtimali geliyor. 1650 watt ağır gelebilir mi sizce? 3070 sisteme kaç watt ideal mesela. Yoksa PSU'nun wattı fark etmez mi?

Bence 850W yeterli gibi ama sen yine de daha iyi bilenlere sor onun dışında her şeyi değiştirmişsin anakart ya da işlemci kaldı dedin ikisinden birinde sıkıntı var. *bence* anakart la alakalı olabilir. Yanlış olmasın ama. :D

Hocam 3070 var işte şu an ASUS TUF yetersiz olcağına fazlası olsun diye 1650 watt taktım kernel 41 alınca değiştirdim markasını ama yine 1650 watt taktım acaba watt mı fazla geliyor da kapanıyor PC hala çünkü anakart ve işlemci harici her şeyi değiştirdim.

Vallahi dostum denemediğim bir o bir de işlemci kaldı ama onlar sıfır cihaz diye ihtimal vermedim diğerlerini sağdan soldan toplamıştım değiştirdim benim aklıma su an sadece PSU 1650 watt ve 80+ değil diye bu belayı çekiyorum ihtimali geliyor. 1650 watt ağır gelebilir mi sizce? 3070 sisteme kaç watt ideal mesela. Yoksa PSU'nun wattı fark etmez mi?

Genelde fark etmez ama sanmıyorum. Sistem kullandığı kadar enerjiyi alır. PSU modelini atabilir misiniz?

Ben de benzer.

Değiştirmediğin bir şeyden de olabilir, XMP vs türü bir BIOS ayarı sorunu da olabilir. BIOS güncellemesi yap mutlaka. RAM tam temas etmiyordur o da olabilir. Kasada kısa devre gibi bir şey olabilir. Elektronik biraz tuhaf böyle. Yıllarca kullansan da bazen açıklamasız sorunlar olabiliyor.

Değiştirmediğim bir tek işlemci ve anakart kaldı onlarda dediğim gibi sıfır cihazlar kutularını ben açtım diğer parçalar ikinci eldi o yüzden güvenemeyip değiştirdim ama sonuç alamadım. BIOS'u nasıl güncelleyeceğim ve XMP'yi nasıl yapacağım hakkında yardımcı olabilir misiniz? Onları da yapayım bakalım nasıl bir sonuç alacağım.

Hocam 3070 var işte şu an Asus TUF yetersiz olcağına fazlası olsun diye 1650 watt taktım kernel 41 alınca değiştirdim markasını ama yine 1650 watt taktım acaba watt mı fazla geliyor da kapanıyor PC hala çünkü anakart ve işlemci harici her şeyi değiştirdim.

1650W'ın yetmeme ihtimali yok. 7950X3D ile 7900XT kullanıyorum ve 850W 80+ Gold PSU kullanıyorum. Sıfır problem. Bence sıkıntı işlemcide çünkü başka bir şey kalmamış denemediğin.

Genelde fark etmez ama sanmıyorum. Sistem kullandığı kadar enerjiyi alır. PSU modelini atabilir misiniz?

Kullandığım model bu.

Rampage Bitcoin BTC-1650 1650W Power Supply​

Daha önce everestinkini kullanıyordum değiştirdim bu hata yüzünden ama boşa değiştirmişim. Değiştirdiğim hiçbir parçada çıkmadı sorun.

Kullandığım model bu.

Daha önce everestinkini kullanıyordum değiştirdim bu hata yüzünden ama boşa değiştirmişim. Değiştirdiğim hiçbir parçada çıkmadı sorun.
Ya %50 verimlilikle bile çalışsa 825W verecek bir PSU gibi düşündüğümüzde bile sistemin yükünü kaldırması gerek zaten. PSU'da bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Kullandığım model bu.

Rampage PSU 10.000 W olsa da önemli olan watt değildir. 12V çıkışı gibi önemli yerler vardır. Sorun PSU'da diyorum.

@Oreki @Sir Benjamin @Andar Han

1650Win yetmeme ihtimali yok. 7950x3D ile 7900XT kullanıyorum ve 850W 80+ Gold PSU kullanıyorum. Sıfır problem. Bence sıkıntı işlemcide çünkü başka bir şey kalmamış denemediğin.

Yetememe değil de fazla geliyor da evin şebekeden gelen elektriğine fazla güç mü çekiyorda kasa kendini korumaya alıp kapatıyor yani eve mi fazla geliyor diye düşünüyorum 1650 wattlık PSU böyle bir etki yapar mı onu da bilmiyorum işkembeden sallıyorum şu an ihtimal düşünüyorum.

Yetememe değil de fazla geliyor da evin şebekeden gelen elektriğine fazla güç mü çekiyorda kasa kendini korumaya alıp kapatıyor yani eve mi fazla geliyor diye düşünüyorum 1650 wattlık PSU böyle bir etki yapar mı onu da bilmiyorum işkembeden sallıyorum şu an ihtimal düşünüyorum.
İhtiyacından fazla elektriği kronik bir sıkıntı yoksa çekmez. 1000W psu varken sistemin 800W çekebilecekken boşta 100W çekiyorken PSU yine de 800-1000W çekmeye çalışmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı