RTX 3080 kernel 41 hatası nasıl çözülür?

Hocam 3070 var işte şu an Asus TUF yetersiz olcağına fazlası olsun diye 1650 watt taktım kernel 41 alınca değiştirdim markasını ama yine 1650 watt taktım acaba watt mı fazla geliyor da kapanıyor PC hala çünkü anakart ve işlemci harici her şeyi değiştirdim.

Vallahi dostum denemediğim bir o bir de işlemci kaldı ama onlar sıfır cihaz diye ihtimal vermedim diğerlerini sağdan soldan toplamıştım değiştirdim benim aklıma su an sadece PSU 1650 watt ve 80+ değil diye bu belayı çekiyorum ihtimali geliyor. 1650 watt ağır gelebilir mi sizce? 3070 sisteme kaç watt ideal mesela. Yoksa PSU'nun wattı fark etmez mi?
Rx 6800, 750W yetiyor

Yeterince anlamadığım için böyle oldu sanırım ama bayağı araştırıyorum 10 gündür bu sorunla ilgili ne yapmam gerekiyorsa yaptım belki çok küçük nüanslar kalmıştır yapmadığım. Ama artık para falan düşünmüyorum önerilerinizle hareket edeceğim lütfen bana yardım edin.

Birkaç konu aratırsanız aradığınızı bulursunuz. 700-750W alırsanız kafanız rahat eder. Bkz.

Nerede "AMD alma NVIDIA al" diyenler :D.
Ne alaka? Konuyu okusaydın en azından. Ekran kartını değiştirdiğini belirtmiş.

@elvenlordd hocam sorun PSU kaynaklı olabilir. Kalitesine dair pek bir veri olmasa da kullandığınızı belirttiğiniz PSU'ların üreticileri piyasada dandik ürünler üretmeleriyle meşhur.

Yine de kullandığınız iki PSU'da da aynı hatayı almanız pek mantıklı değil. Sorun daha ince ayrıntılarda da saklı olabilir.

Değiştirmediğiniz donanımları ve mevcut sisteminizi yazar mısınız? Böyle fikir yürütmek zor.

Cooler Master MWE V2 750W 80+ Gold Full ( Amazon.com.tr )

MSI MPG A750GF 750W güç kaynağı 80 Plus Gold ( https://amzn .eu/d/dDkupxa )

ASUS ROG Strix-750G 750W 80 Plus Gold ( Amazon.com.tr )

Bu üçünü tavsiye edebilirim
MSI şu anda kullandığım güç kaynağım

Kullandığım model bu.

Rampage Bitcoin BTC-1650 1650W Power Supply​

Daha önce everestinkini kullanıyordum değiştirdim bu hata yüzünden ama boşa değiştirmişim. Değiştirdiğim hiçbir parçada çıkmadı sorun.

Bu şeye benzemiş; eşekten inip başka bir eşeğe binmeye.😁

Ekran kartından değilmiş işte sorunum. RAM'den de değilmiş. PSU'dan da değilmiş. SSD'den de değilmiş. Hepsini değiştirdim ben mesela. Sıfırdan Windows kurulumu yaptım. Evdeki prize kadar değiştirdim akım korumalı falan aldım. Yok aga hala kernel 41 oyun girdiğim an PC down :D bir şeyi çok istersen olmazmış ya o hesap senelerdir PC toplamanın hayalindeydim tam topladım ilk günden gg daha da içinden çıkamadım ne yapacağım bilmiyorum sorunu tespit bile edemedim çünkü. Sadece anakart ve işlemci kaldı değiştirmediğim ama onlar sıfır ürün ikinci el değil sıfır ürün hatalı olur mu bilemedim.

Çok benzerini yaşadım. Sistemi topladığım gün daha girdiğim bütün oyunlar 2 3 dakika içinde hiçbir hata vermeden kapanıyordu. İnternetteki tüm çözümleri denedim ama hiçbir şekilde ne sorunun kaynağını ne de sorunu anlayamadım. İşe yaramayacağını düşünerek çaresizce BIOS pilini ve işlemciyi söktüm, 15 20 dakika sonra geri taktım çalıştırdım ve sorunsuz bir şekilde oynayabildim. Bazen çok anlamsız sorunlar çok anlamsız çözümlerde düzeliyor hiç belli olmaz. Tavsiye olarak yazmadım belki bu mesaj size sıra dışı bir çözüm fikri verir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı