RTX 3080 PC oyunlarda reset atıyor

benfurkix

Decapat
Daha fazla  
RAM
32 GB CL 16 3200 MHZ Kingston fury beast
SSD veya HDD modeli
500 GB sata ssd
Ekran kartı
Gigabyte aorus xtreme RTX3080 10GB
Anakart
Asus rog strix B450-f gaming
İşlemci
Ryzen 5 5600
Herkese merhaba, arkadaşlar. Bir sorunum var ve ne yaptıysam çözüme ulaştıramadım desteklerinizi görürsem çok mutlu olacağım.

RTX 3080
Ryzen 5 5600
ASUS ROG STRIX B450F Gaming
32 GB Kingston Fury Beast
2000W Power Supply

Böyle bir sisteme sahibim. İkinci el olarakaldım. Almadan önce arkadaşla gidip bilgisayara format attırdık ve teslim aldım.

Lakin RDR 2, Doom Eternal gibi yüksek güç gerektiren oyunlarda oyun çalışırken arkada başka bir şeyler yapmaya çalıştığımda ya da nadir de olsa oyun oynarken bilgisayar kendine bir anda reset atıyor hiçbir hata kodu vs vermeden.
İşlemci sıcaklığım Max 70 derece
Ekran kartı sıcaklığım Max 87 derece
Sıcaklıktan dolayı kapanmıyor yani bildiğim kadarıyla.

Düne kadar bilgisayar rastgele bir zaman diliminde yükte olmasa bile bir anda mavi ekran veriyordu. Mavi ekran hata kodu (PFN_LIST_CORRUPT) Onu Aura Sync ve bir tane daha yazılımı silerek çözüme ulaştırdım sanırım 1 gundur sorun yok ama reset atma sorunu hala mevcut.

Valorant CS gibi oyunlarda bu reset sorunu olmuyor ne olursa olsun bunu da dipnot olarak ekleyeyim.

Bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlar var ise dünyanın en mutlu insanı olurum sanırım.

Şimdiden yardımcı olacak herkese çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde kullanılan güç kaynağı büyük ihtimalle mining çıkması. Güç kaynağını değiştir. Ekran kartıninda isilarini kontrol et oda mining cikmasidir muhtemelen, sıcaklık değerleri kötüyse onada bir bakım yapmak gerekir. Bu yaşadığın problem güç kaynağından kaynaklanıyor uzun lafın kısası.

Sistemde kullanılan güç kaynağı büyük ihtimalle mining çıkması. Güç kaynağını değiştir. Ekran kartıninda isilarini kontrol et oda mining cikmasidir muhtemelen, sıcaklık değerleri kötüyse onada bir bakım yapmak gerekir. Bu yaşadığın problem güç kaynağından kaynaklanıyor uzun lafın kısası.
ekran kartı rdr 2 de %98-99 kullanımda ortalama 87 derece hocam. odam 31 derece bunun etkisi var mıdır bilmem ama bu sekilde boşta da 38 derece civarı ekran kartı. evet power kötü çin malı bir marka 2000w

Ekran kartı RDR 2 de %98-99 kullanımda ortalama 87 derece hocam. Odam 31 derece bunun etkisi var mıdır bilmem ama bu sekilde boşta da 38 derece civarı ekran kartı. Evet Power kötü Çin malı bir marka 2000W.

Tam tahmin ettiğim gibi, bu degerler normal değil. Max bu sıcaklarda 70 75 derece olabilir. Ekran kartında termal pedler ve macunu yenilenmeli.

Tam tahmin ettiğim gibi, bu degerler normal değil. Max bu sıcaklarda 70 75 derece olabilir. Ekran kartında termal pedler ve macunu yenilenmeli.

Anladım hocam teşekkürler. Macun yenilemesi yaptıktan sonra ekran kartı sıcaklıklarında düşüş yaşanıp normale döner mi? FPS sorunu vs yaşamıyorum bu arada.

Anladım hocam teşekkürler. Macun yenilemesi yaptıktan sonra ekran kartı sıcaklıklarında düşüş yaşanıp normale döner mi? FPS dorunu vs yaşamıyorum bu arada.

Sen yasamadigini sanıyorsun, ekran kartı 80'lere ulasinca frekans düşürmeye başlar ve performans kaybedersin. 3080 çok güçlü bir kart olduğundan sana olusu bile çok performanslı gelmiş olmalı.😄 sen güç kaynagini değiştirerek başla ise, ekran kartının termal bakımını yaptıktan sonra 70 lere hatta 70'in altına düştüğünü göreceksin sıcaklığın.

Sen yasamadigini sanıyorsun, ekran kartı 80'lere ulasinca frekans düşürmeye başlar ve performans kaybedersin. 3080 çok güçlü bir kart olduğundan sana olusu bile çok performanslı gelmiş olmalı.😄 sen güç kaynagini değiştirerek başla ise, ekran kartının termal bakımını yaptıktan sonra 70 lere hatta 70'in altına düştüğünü göreceksin sıcaklığın.
teşekkürler hocam. istanbulda güvenilir termal bakım nerede yaptırabilirim peki? her bilgisayarcıya teslim edilmez diye düşünüyorum :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı