RTX 3080, R7 5800X sistem Witcher 3 35-40 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
İcra Katibi
RAM
16GB tek kanal 3200mhz
Ekran kartı
RTX 3080
Anakart
Asus Prime B450M K II
İşlemci
Ryzen 7 5800X
Merhaba arkadaşlar hızlıca sistemimi yazarak başlamak istiyorum 5800x, rtx3080 ve 16gb ram var, ek olarak oyun ssd diskine kurulu. Büyük heveslerle girdiğim Witcher 3'te ayaları ultraya çektiğimde ortalama FPS 36 civarında kalıyor. Youtube'de izlediğim test videolarında aynı sistemde 1080p ultrada 160-170 fps aldıklarını gördüm ancak ben bir türlü bu sorunu aşamadım. FPS limiti yok, V-sycn kapalı, FPS limiti sınırsız. Cpu kullanımı %40, GPU kullanımı %70-99 bandında sahneden sahneye göre değişiyor.
Tüm ayarlar açık/ultra, ışın izleme: kalite ortalama FPS 36.

Güncelleme 1:
Arkadaşlar ışın izlemeyi kapattım, DLSS ayarını ultra performansa aldım, Hareket bulanıklığı ve lens efektlerini kapalı konuma aldım. Geri kalan tüm ayarlar halen daha ultrada. Ortalama FPS ilk deneyimde 70 FPS oldu, ardından biraz daha oynadım ortalama FPS 97 oldu.

Güncelleme 2: Başka bir konuda işlemcimin çok ısındığını dile getirdim soğutma konusunda sorun yaşadığım için bilgisayarım ısıdan dolayı darboğaz oluyor, son olarak işlemcimin SMT ayarını kapattım FPS biraz daha arttı şu an güncelleme 1'de ki gibi ayarlarda ortalama 100 FPS ve üzeri almaktayım.

Umarım benim vardığım sonuçlar benzer sorunları yaşayanlara bir nebze olsa da çözüm olur.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    325,2 KB · Görüntüleme: 80
  • 2.png
    2.png
    197 KB · Görüntüleme: 85
Merhaba arkadaşlar, hızlıca sistemimi yazarak başlamak istiyorum 5800X, RTX3080 ve 16 GB RAM var, ek olarak oyun SSD diskine kurulu. Büyük heveslerle girdiğim Witcher 3'te ayaları ultraya çektiğimde ortalama FPS 36 civarında kalıyor. YouTube'da izlediğim test videolarında aynı sistemde 1080p ultrada 160-170 FPS aldıklarını gördüm ancak ben bir türlü bu sorunu aşamadım. FPS limiti yok, V-sycn kapalı, FPS limiti sınırsız. CPU kullanımı %40, GPU kullanımı %70-99 bandında sahneden sahneye göre değişiyor.
Tüm ayarlar açık/ultra, ışın izleme: Kalite ortalama FPS 36.

Güncelleme 1:
arkadaşlar ışın izlemeyi kapattım, DLSS ayarını Ultra performansa aldım, Hareket bulanıklığı ve lens efektlerini kapalı konuma aldım. Geri kalan tüm ayarlar halen daha ultrada. Ortalama FPS ilk deneyimde 70 FPS oldu, ardından biraz daha oynadım ortalama FPS 97 oldu.

Güncelleme 2: Başka bir konuda işlemcimin çok ısındığını dile getirdim soğutma konusunda sorun yaşadığım için bilgisayarım ısıdan dolayı darboğaz oluyor, son olarak işlemcimin SMT ayarını kapattım FPS biraz daha arttı şu an güncelleme 1'de ki gibi ayarlarda ortalama 100 FPS ve üzeri almaktayım.

Umarım benim vardığım sonuçlar benzer sorunları yaşayanlara bir nebze olsa da çözüm olur.

Sistemsel bir sorun değil bu oyun yeni nesilden sonra aşırı sorunlu çıktı özellikle son yamadan sonra oynanmaz hale geldi çözümü için hot fix yayınladılar ama gene çözüm olmadı. Bende son güncellemeden önce Ultra+ ayarlarda çok akıcı bir şekilde oynarken şu an yüksek ve Ultra ayarda dahi 45-70 FPS arası değerler alıyorum.

2 tane RAM tak farkı bir de o zaman gör.
Hocam render aldığım için ilerleyen aylarda 32GB Ram yapacağım o yüzden dolayı tek kanal 16Gb kullanıyorum, birde hemen gidip RAM'ı ikiye bölecek halim yok, şak diye de ram alamayacağıma göre biraz daha yararlı cevap verseniz daha iyi olur...

Sistemsel bir sorun değil bu oyun yeni nesilden sonra aşırı sorunlu çıktı özellikle son yamadan sonra oynanmaz hale geldi çözümü için hot fix yayınladılar ama gene çözüm olmadı. Bende son güncellemeden önce Ultra+ ayarlarda çok akıcı bir şekilde oynarken şu an yüksek ve Ultra ayarda dahi 45-70 FPS arası değerler alıyorum.
Çok teşekkürler hocam siz dedikten sonra fark ettim izlediğim incelemeler Next Gen değilmiş, benim kullandığım sürüm Next Gen. Kafam rahatladı sayenizde teşekkür ederim. <3

Hocam render aldığım için ilerleyen aylarda 32GB Ram yapacağım o yüzden doalyı tek kanal 16Gb kullanıyorum, birde lütfen hemen gidip RAM'ı ikiye bölecek halim yok biraz daha yararlı cevap verseniz daha iyi olur...

Çok teşekkürler hocam siz dedikten sonra fark ettim izlediğim incelemeler Next Gen değilmiş, benim kullandığım sürüm Next Gen. Kafam rahatladı sayenizde teşekkür ederim. <3
Ne dememi bekliyorsun ve bu alınganlıkla neden sosyal medya kullanıyorsun? Sadece bir RAM daha ekleyince performans farkını göreceksin anlamında yazdım sen gelmiş burada boş yapıyorsun. Neyse kolay gelsin sana hayatta başarılar.

Ne dememi bekliyorsun ve bu alınganlıkla neden sosyal medya kullanıyorsun? Sadece bir RAM daha ekleyince performans farkını göreceksin anlamında yazdım sen gelmiş burada boş yapıyorsun. Neyse kolay gelsin sana hayatta başarılar.
Burada yazılımsal veyahut driver olur başak bir şey olur bu tarz bir tavsiye bekliyorum yoksa bende biliyorum çift kanal ram kullanmanın daha iyi sonuçlar verdiğini bakın diğer arkadaş gayet gerekli bir yorum yapmış, boş yapan sizsiniz.

Rica ederim ne demek. İnşallah bu sorunu kısa süre içerisinde çözerler bende defalarca bitirmeme rağmen hala oynama isteğim var ama hal böyle olunca bıraktım oynamıyorum :(.

Tek kanalken DDR3'ten farkı yok. Ne demek faydası olmayacak.

Abartmayalım isterseniz. Genel görmüş bir kanıdır çift kanal bellek kullanmak her zaman daha iyidir ancak fark en fazla 10 FPS kadar olur. DDR3 terimi biraz uçuk kalmış.

Rica ederim ne demek. İnşallah bu sorunu kısa süre içerisinde çözerler bende defalarca bitirmeme rağmen hala oynama isteğim var ama hal böyle olunca bıraktım oynamıyorum :(.

Abartmayalım isterseniz. Genel görmüş bir kanıdır çift kanal bellek kullanmak her zaman daha iyidir ancak fark en fazla 10 FPS kadar olur. DDR3 terimi biraz uçuk kalmış.
AIDA64 üzerinden cache testi yapılabilir. O zaman anlarsınız ne demek istediğimi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı