RTX 3080, R7 5800X sistem Witcher 3 35-40 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
İcra Katibi
RAM
16GB tek kanal 3200mhz
Ekran kartı
RTX 3080
Anakart
Asus Prime B450M K II
İşlemci
Ryzen 7 5800X
Merhaba arkadaşlar hızlıca sistemimi yazarak başlamak istiyorum 5800x, rtx3080 ve 16gb ram var, ek olarak oyun ssd diskine kurulu. Büyük heveslerle girdiğim Witcher 3'te ayaları ultraya çektiğimde ortalama FPS 36 civarında kalıyor. Youtube'de izlediğim test videolarında aynı sistemde 1080p ultrada 160-170 fps aldıklarını gördüm ancak ben bir türlü bu sorunu aşamadım. FPS limiti yok, V-sycn kapalı, FPS limiti sınırsız. Cpu kullanımı %40, GPU kullanımı %70-99 bandında sahneden sahneye göre değişiyor.
Tüm ayarlar açık/ultra, ışın izleme: kalite ortalama FPS 36.

Güncelleme 1:
Arkadaşlar ışın izlemeyi kapattım, DLSS ayarını ultra performansa aldım, Hareket bulanıklığı ve lens efektlerini kapalı konuma aldım. Geri kalan tüm ayarlar halen daha ultrada. Ortalama FPS ilk deneyimde 70 FPS oldu, ardından biraz daha oynadım ortalama FPS 97 oldu.

Güncelleme 2: Başka bir konuda işlemcimin çok ısındığını dile getirdim soğutma konusunda sorun yaşadığım için bilgisayarım ısıdan dolayı darboğaz oluyor, son olarak işlemcimin SMT ayarını kapattım FPS biraz daha arttı şu an güncelleme 1'de ki gibi ayarlarda ortalama 100 FPS ve üzeri almaktayım.

Umarım benim vardığım sonuçlar benzer sorunları yaşayanlara bir nebze olsa da çözüm olur.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    325,2 KB · Görüntüleme: 80
  • 2.png
    2.png
    197 KB · Görüntüleme: 85
AIDA64 üzerinden cache testi yapılabilir. O zaman anlarsınız ne demek istediğimi.

Buyurun 7 ay önce birçok oyunda test yapılmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı