RTX 3080/RTX 3070 sistem toplama

Aynı ekran kartlarını alarak ben de sistem düzeceğim yalnız bahsettiğin karta 1080P monitör uygun değil bence. Ben 2K almayı düşünüyorum ama 2K'dan ziyade 4K almamı önerenler var onda bile kararsızım. 2K 1080P arasında soruyorsan kesinlikle 2K olmalı bence.

RTX 3080 alın.
R9 5900X alın.
2K monitör alın.

Bir şey sorabilir miyim aynı ekran kartını alarak ben de sistem kuracağım fakat işlemci konusunda kararsızım. Oyun performanslarında R5 5600X'in daha çok etki yaptığını söylüyorlar öyleki 5900X'e kıyasla. Yalnız çoklu çekirdek özelliğiyle tabii ki 5900X render tarzı işlerde daha iyidir. Ama oyun faktöründe çok etkiler mi kararsızım. Aklımdaki işlemciler 5600X 5800X 5900X sizce hangisi tercih edilmeli. Genellikle oyun, yayın ve bazı video editleme + günlük işler için ( günümün çoğu PC'de geçiyor iş gereği ama programlama anlamında bir eylemde bulunmuyorum.)

Aynı ekran kartlarını alarak ben de sistem düzeceğim yalnız bahsettiğin karta 1080P monitör uygun değil bence. Ben 2K almayı düşünüyorum ama 2K'dan ziyade 4K almamı önerenler var onda bile kararsızım. 2K 1080P arasında soruyorsan kesinlikle 2K olmalı bence.

Hocam grafik temali oyunlardan oynamayacağım için 2K düşünmüyorum ama herkes 2K al diyor. Profesyonel oynayan oyuncular ile konuşuyorum, hiçbirisi 2K al demedi 280Hz 1ms işini görüş dediler ama dediginiz gibi grafik temalı hikaye tarzı oyunlarda 2K iş yapar.

Hocam grafik temali oyunlardan oynamayacağım için 2K düşünmüyorum ama herkes 2K al diyor. Profesyonel oynayan oyuncular ile konuşuyorum, hiçbirisi 2K al demedi 280Hz 1ms işini görüş dediler ama dediginiz gibi grafik temalı hikaye tarzı oyunlarda 2K iş yapar.

Monitör olayı çok karışık ben de ne yapmam gerekiyor bilmiyorum açıkcası. Uzun zamandır güncel bilgisayar sistemlerinden de uzağım. Yıllardır laptop kullanıcısıyım. Hala monitör seçebilmiş değilim. Bazı ürünler indirimdeyken alayım diyorum ama daha monitöre karar veremedim.

Monitör olayı çok karışık ben de ne yapmam gerekiyor bilmiyorum açıkcası. Uzun zamandır güncel bilgisayar sistemlerinden de uzağım. Yıllardır laptop kullanıcısıyım. Hala monitör seçebilmiş değilim. Bazı ürünler indirimdeyken alayım diyorum ama daha monitöre karar veremedim.

Hocam ben şimdilik anakart RAM SSD PSU kasa aldim sirada ekran karti islemci monitör var.

Palit RTX3080 GAMEROCK 10GB 320Bit GDDR6X | Game Garaj (Yakın zamanda stoklara gelecektir)
(Bunun beyazına da göz atabilirsiniz)

25965 TL

Palit RTX3080 GAMEROCK 10GB 320Bit GDDR6X | Game Garaj (yakın zamanda stoklara gelecektir)

25965 TL.

4999'a alırım bunu kolay da.

Hocam ben şimdilik anakart RAM SSD PSU kasa aldim sirada ekran karti islemci monitör var.

Ben de anakartı, RAM aldım, bu hafta içi SSD ve PSU alırım. Ekran kartı ve işlemcinin stok yenilenmesini bekliyorum açıkcası şu an karaborsa olayı gibiler çünkü. Anakartı ve PSU, SSD ne öğrenebilir miyim? Bir de ekran kartı hangi markadan alacaksın?

Anakart: ASUS ROG STRIX X570-E.
RAM: G.Skill 2x8 = 16 GB 3600 MHz CL16.
SSD: Samsung Evo 970 1 TB M.2.
Ben de anakartı, RAM aldım, bu hafta içi SSD ve PSU alırım. Ekran kartı ve işlemcinin stok yenilenmesini bekliyorum açıkcası şu an karaborsa olayı gibiler çünkü. Anakartı ve PSU, SSD ne öğrenebilir miyim? Bir de ekran kartı hangi markadan alacaksın?
SSD: Samsung Evo 970 1 TB M.2.

SSD: Samsung Evo 970 1 TB m.2.

SSD: Samsung Evo 970 1 TB m.2.

Anakartı ve RAM'i aynı model almışız, PSU modeliniz nedir ve anakartınızı kaça aldınız? Ayrıca ekran kartını hangi üretici markadan almayı düşünüyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı