Çözüldü RTX 3080 sistem CoD FPS düşüşleri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BrkyArdn

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci 10850K, 3080 ekran kartı, ASUS ROG STRIX Z490'e Gaming anakart. 16 GB RAM mevcut. 360mm sıvı sogutma var. CoD oynarken bazen FPS düşmesi yiyorum oyun boyunca. 200'lerden 50'lere düşüyor.

Çözüm
Crystaldiskmark ile SSD'yi test ettiğinizde de okuma ve yazma hızında çok kötü değerler yoksa sorun oyundadır.
Battle.net launcher kapalı iken:
Belgelerim klasöründe Call of Duty klasörü içinde Players klasörünü bulun ve onu silin.
Oyunun kurulduğu klasörde klasörleri değil dosyaları silin.
Battle.net launcherı açtığınızda bunları görüp internetten çeker. Oyunu açınca ilk kurulumdaki gibi seçenekler sorar.
Crystaldiskmark ile SSD'yi test ettiğinizde de okuma ve yazma hızında çok kötü değerler yoksa sorun oyundadır.
Battle.net launcher kapalı iken:
Belgelerim klasöründe Call of Duty klasörü içinde Players klasörünü bulun ve onu silin.
Oyunun kurulduğu klasörde klasörleri değil dosyaları silin.
Battle.net launcherı açtığınızda bunları görüp internetten çeker. Oyunu açınca ilk kurulumdaki gibi seçenekler sorar.

Çözüm
Bir oyunda işlemci darboğazı ile 50 FPS'ye düşüyor demek o işlemcinin gücü 50 FPS'ye kadar yetişiyor demek. Darboğaz kavramının teknik olarak ne olduğunu, pratikte nasıl ve ne kadar etki edebildiğini bilmek lazım. 144 HZ 1080P monitörde o kartla o oyunda 200 FPS alacakken 150 FPS alırsa da darboğaz var demektir ama bunu o monitörde göremez kullanıcı. Yani darboğaz olsa ne olmasa ne durumu. Monitöründe akıcılığı bozacak kadar değilse hiç sorun olmaz.
Tekrar diyorum o ekran kartını 50 FPS'ye kadar besleyebilen işlemci 6-8 sene öncesi ve hatta daha eskiden kalma işlemci olması lazım. Günümüz giriş seviyesi işlemcileri de bu sınıfa girebilir.
Kaldı ki o kadar kötü işlemci diğer oyunlarda da illa ki can çekişir.

Bir oyunda işlemci darboğazı ile 50 FPS'ye düşüyor demek o işlemcinin gücü 50 FPS'ye kadar yetişiyor demek. Darboğaz kavramının teknik olarak ne olduğunu, pratikte nasıl ve ne kadar etki edebildiğini bilmek lazım. 144 Hz 1080P monitörde o kartla o oyunda 200 FPS alacakken 150 FPS alırsa da darboğaz var demektir ama bunu o monitörde göremez kullanıcı. Yani darboğaz olsa ne olmasa ne durumu. Monitöründe akıcılığı bozacak kadar değilse hiç sorun olmaz.
Tekrar diyorum o ekran kartını 50 FPS'ye kadar besleyebilen işlemci 6-8 sene öncesi ve hatta daha eskiden kalma işlemci olması lazım. Günümüz giriş seviyesi işlemcileri de bu sınıfa girebilir.
Kaldı ki o kadar kötü işlemci diğer oyunlarda da illa ki can çekişir.

Yanlışmı yaptım bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• gdsafgd.png
    gdsafgd.png
    26,1 KB · Görüntüleme: 65
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı