RTX 3080 sistem için monitör önerisi

Bende de 3080 12g var. Bugün yarın siparişini geçeceğim. Sanırım fiyatına göre en olabilir ürün bu. Ayrıca iş için pbp ve kvm özellikleri de benim için olmazsa olmazı olacak.

Sizden ricam,
Bahsettiğiniz MSI Optix'in yanı sıra (ki not ettim)
Bir de bu söylediğim çerçevede 3 tane ekran önerebilir misiniz?

Dostum açık konuşacağım. Belirttiğin 6 özellikte monitör yok. Ülkemizde bu kadar monitör çeşitliliği bulunmuyor. Ayrıca her güzelin bir kusuru vardır sözü monitör sektörüne cuk oturan bir söz.
Senin istediklerini Samsung G7 karşılıyor. Fakat IPS yani flat olmaması bir eksi yön.
Dikkatimi çeken bu Samsung OLED'in Amazon'da yorumlarını okudum. Samsung Oled belki görmüşsündür. Alanlar muazzam diyor. Kendi gözümle görmeden %100 doğru yorum yapamam. Yine de şans verilmesinden yanayım.
Eğer son tercih oluyorsa Samsung G7 22bin küsur. Bir üst modeli G8 ise 28K'ya yakın. Aradaki 6K'lık para çok abartılı. Çünkü G8'in G7'den aman aman farkı yok. Rtings incelemeleri mevcut. Tek tek baktım.

Arkadaşlar pahalı bir monitör alıyorsanız devir oled devri. Ips va ikiside oledin yanında sönük kalıyor. 2019 öncesi oledlerde yanma sorunu yaşayanlar var fakat 2019 sonrası oledler yanmaya daha dayanıklı. 3 yıldır OLED TV kullananlar var. Text tabanlı bir işiniz yoksa OLED öneriyorum. Qd-oled ile yanmanın daha da önüne geçildiği iddia ediliyor. Yüksek bütçeli paralar ile ips almak parayı çöpe atmak gibi artık. Samsung G8 qd-oled, Dell aw3423dw/f bu iki monitörde yanma garantisi veriyor, LG OLED yanma garantisi vermiyor yakında MSI qd-oled çıkacak. Yanma garantisi var ise korkmayın. Monitörün yanma engelleyici önlemleri var ayrıca. 34 inc OLED alacağınız 4k dan daha fazla keyif verecektir sizlere oyunlarda.

Arkadaşlar pahalı bir monitör alıyorsanız devir OLED devri. IPS VA ikisi de OLED'in yanında sönük kalıyor. 2019 öncesi OLED'lerde yanma sorunu yaşayanlar var fakat 2019 sonrası OLED'ler yanmaya daha dayanıklı. 3 yıldır OLED TV kullananlar var. Text tabanlı bir işiniz yoksa OLED öneriyorum. Qd-OLED ile yanmanın daha da önüne geçildiği iddia ediliyor. Yüksek bütçeli paralar ile IPS almak parayı çöpe atmak gibi artık. Samsung G8 qd-OLED, Dell aw3423dw/f bu iki monitörde yanma garantisi veriyor, LG OLED yanma garantisi vermiyor yakında MSI qd-OLED çıkacak. Yanma garantisi var ise korkmayın. Monitörün yanma engelleyici önlemleri var ayrıca. 34 inc OLED alacağınız 4K'den daha fazla keyif verecektir sizlere oyunlarda.

Hocam geçen LG'nin 27 inç oledinin yandığının fotoğrafını Reddit'te paylaştılar :D Apex Legend oynamış Apex yazısı tam ortada yanmış şekilde kalmış. Vallahi sizin konudaki yazışmalardan sonra bende Samsung OLED monitörü almayı düşünüyorum ciddi ciddi ama hep aklımı kurcalayan şey OLED yanması ve parlak ekranın ıvır zıvır her şeyi yansıtması. Onun dışında okeyim OLED işine.

Hocam geçen LG'nin 27 inç oledinin yandığının fotoğrafını Reddit'te paylaştılar :D Apex Legend oynamış Apex yazısı tam ortada yanmış şekilde kalmış. Vallahi sizin konudaki yazışmalardan sonra bende Samsung OLED monitörü almayı düşünüyorum ciddi ciddi ama hep aklımı kurcalayan şey OLED yanması ve parlak ekranın ıvır zıvır her şeyi yansıtması. Onun dışında okeyim OLED işine.
Hocam LG bildiğim kadarıyla qd-oled değil woled kullanıyor ve burn-in panel garantisi vermiyor. Yanmaktan ziyade görüntü tutulması da olabilir hocam o bozuk panel gelmiş olabilir arkadaşa. Qd-oledin yanmaya dayanıklı olduğunu söylüyorlar ama bilemedim. 1 aylık kullanımda herhangi bir sorun yaşamadım şuan. Samsung ile aynı paneli kullanan Dell aw3423dw kullananlar da var 1 yıldır sorunsuz.size tavsiyem iki monitör kullanın hocam mümkünse. Oled olanla sadece oyun,film vs... ikinci monitör ile günlük kullanımda kullanmanız olur. Birde görev çubuğunu siyaha alıp gizleme, monitörün kendi burn in önleyicilerini vs... kullanmak lazım.

Hocam LG bildiğim kadarıyla qd-OLED değil woled kullanıyor ve burn-in panel garantisi vermiyor. Yanmaktan ziyade görüntü tutulması da olabilir hocam o bozuk panel gelmiş olabilir arkadaşa. Qd-OLED'in yanmaya dayanıklı olduğunu söylüyorlar ama bilemedim. 1 aylık kullanımda herhangi bir sorun yaşamadım şu an. Samsung ile aynı paneli kullanan Dell AW3423DW kullananlar da var 1 yıldır sorunsuz. Size tavsiyem iki monitör kullanın hocam mümkünse. OLED olanla sadece oyun, film vs... İkinci monitör ile günlük kullanımda kullanmanız olur. Bir de görev çubuğunu siyaha alıp gizleme, monitörün kendi burn in önleyicilerini vs... Kullanmak lazım.

İşte bu gibi korkularla monitör kullanacaksam niye bu kadar para veriyorum diyorum :/

İşte bu gibi korkularla monitör kullanacaksam niye bu kadar para veriyorum diyorum :/
Valla hocam OLED kalitesinde riski olmayan teknoloji mikroled onlarda bı 10 yıla gelir herhalde 😅
Adem helvacıyı izledim geçenlerde. Ledlerin genel ömrü ortalama 5 yıl iken oledlerin 3 imiş.

OLED almayalım mı şimdi hocam 😄 anlamadım gitti 😵‍💫
Hocam bu tamamen sizin maddiyatınız. OLED gerçek hdr deneyimi, en iyi oyun film görselliğini sunuyor lakin pahalı ve burn-in yaşama ihtimali hep var. Kalitenin yanında risk ve maddiyat geliyor. Bence MSI qd-oled 'i bekleyin bir bakalım yanmaya karşı panel garantisi varsa ve ucuza gelirse neden olmasın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı