RTX 3080 sistem kapanıyor

blackbirb

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle bir konuya değinmek istiyorum. Birkaç gün önce arkadaşımdan 3080 almıştım fakat kendi sistemimde denediğimde FurMark sabit ama Claire Obscur oyununda hafif ötmeye başlamıştı, CW zannettim. Sonrasında PUBG’yi denemeye karar verdim ve sistem kendini 2 kez yeniden başlattı.

Sistem özelliklerim:

İşlemci - Intel 13400F
Ekran kartı - Gigabyte RTX 3080 Vision OC
Anakart - MSI Pro B760M-A DDR4 Wi-Fi
RAM - 2x8 Adata ROG 3600 RAM
M.2 SSD - Kioxia Exceria Pro 1 TB
Sıvı soğutma - Deepcool LS520 240mm sıvı soğutma ARGB
Kasa fanları - 2x140 1x120mm kasa fanı
Güç kaynağı - FSP Hydro G PRO 750W 80G

Yeniden başlatmasını PSU sebebi olarak görüyorum fakat ekran kartından ses gelmesi, acaba PSU’dan mı kaynaklanıyor, emin değilim. Diğer sistemde hiçbir sıkıntısı yoktu, FurMark’ta stabil çalışıyor fakat AA oyunlarda ses oluşuyor. Sizce bunun nedeni PSU’dan mı kaynaklanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelikle bir konuya değinmek istiyorum. Birkaç gün önce arkadaşımdan 3080 almıştım fakat kendi sistemimde denediğimde FurMark sabit ama claire obscur oyununda hafif ötmeye başlamıştı, cw zannettim. Sonrasında PUBG'yi denemeye karar verdim ve sistem kendini 2 kez yeniden başlattı.

Sistem özelliklerim:

İşlemci - Intel 13400F.
Ekran kartı - Gigabyte RTX 3080 vision OC.
Anakart - MSI Pro B760M-A DDR4 Wi-Fi
RAM - 2x8 Adata ROG 3600 RAM.
M.2 SSD - Kioxia Exceria Pro 1 TB.
Sıvı soğutma - DeepCool LS520 240mm sıvı soğutma ARGB.
Kasa fanları - 2x140 1x120mm kasa fanı.
Güç kaynağı - FSP Hydro G PRO 750W 80G.

Yeniden başlatmasını PSU sebebi olarak görüyorum fakat ekran kartından ses gelmesi, acaba PSU'dan mı kaynaklanıyor, emin değilim. Diğer sistemde hiçbir sıkıntısı yoktu, FurMark'ta stabil çalışıyor fakat AA oyunlarda ses oluşuyor. Sizce bunun nedeni PSU'dan mı kaynaklanıyor?

Ekran kartındaki veya PSU'daki cw zaten sentinel testlerde çok da belli olmaz. Oyunlarda belli olur. Onun dışında kapanma olayı PSU'dan dolayı olabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı