RTX 3080 sistem kendi kendini resetliyor

Yer
sakarya/akyazı
Daha fazla  
RAM
Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Siyah DDR4 3000MHz
İşlemci
Intel i7 7700K
6 aydır 3080 ile kullanıyorum PC'yi.
i7 7700K ile GTX 1060 vardı nomalde 1060'ı söküp 3080 takmıştım.
Sorun yok DSR ile 2K ya çekip kullanıyordum.
Hyper 80+Bronze Pro 700W güç kaynağı var acaba güç yetmiyor olabilir mi Temmuz'dan bu yana kullanıyorum 3080'i son 1 aydır PC kendı kendini resetliyor ne yaptıysam düzelmedi en son sorun güç kaynağında dedim artık ona da nasıl bakarız emin değilim.
Ne tavsiye edersiniz sorunu bulmak için?

O seviye de bile resetliyorsa, değiştirmediğiniz parçalardan birinde bozukluk olabilir. Anakart, psu.. sıkıntılı bir durum.
1673625841112.png

şuan 5 dk oldu bir sorun yok
doğru testi yapıyoruz di mi 1 saat sürcek sanırım

Bilgisayarı OCCT stres testine sokabilir misiniz? Eğer kendini resetlerse sıkıntı PSU'da.
1673626062191.png

6. dakika da resetledi hocam yine ve yine kernelpower 41 hatası verdi
psu mu sorun acaba

1673625841112.png

Şu an 5 dk oldu bir sorun yok
Doğru testi yapıyoruz değil mi 1 saat sürecek sanırım

1673626062191.png

6. dakika da resetledi hocam yine ve yine Kernel Power 41 hatası verdi
PSU mu sorun acaba

Şu an Power sekmesinden teste soktum deli gibi çalışıyor fanlar bakalım ne zaman kapancak anlaşılır sanırım sorunun ne olduğu

1673626219632.png

Dosya Ekleri

• ta.png
    ta.png
    194,8 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Bilgisayar durup dururken driver yüzünden resetlenmez. Çok düşük ihtimal. Olay yükle ilgili de değil. Bişeyler kafasına göre gidip geliyor gibi gözüküyor.

Ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi denediniz mi?
güncel herşey şuan en dipten başladım her şeyi yapıcam akla gelen güncelleme driver güncelleme windows hata sorun giderme akla gelen ne varsa yapcam artık yapacak bir şey kalmayana kadar bakalım tekrardan güncellicem ekran kartını da

Bilgisayar durup dururken driver yüzünden resetlenmez. Çok düşük ihtimal. Olay yükle ilgili de değil. Bişeyler kafasına göre gidip geliyor gibi gözüküyor.
ne olabilir hocam işte sorun orda bulamıyorum hani neler yapmak lazım ki sorunu net şekilde bulalım

güncel herşey şuan en dipten başladım her şeyi yapıcam akla gelen güncelleme driver güncelleme windows hata sorun giderme akla gelen ne varsa yapcam artık yapacak bir şey kalmayana kadar bakalım tekrardan güncellicem ekran kartını da

ne olabilir hocam işte sorun orda bulamıyorum hani neler yapmak lazım ki sorunu net şekilde bulalım
Bi servise vereceksiniz onlar ölçüm aletleriyle gireşecekler. Evde sınırlı.

arkadaşlar şunu bunu yap dediğiniz ne varsa söyleyin yapayım
windows yeni yüklü
sfc scannow filan taraması yaptım
sürücüleri güncelledim bir kaçını daha şuan güncelliyorum
akla gelen ne var başka

Bi servise vereceksiniz onlar ölçüm aletleriyle gireşecekler. Evde sınırlı.
en son öyle yapacağım güç kaynağından olduğundan emin olsam çekmem bu zahmeti basar bin lira alırım 700 w 3080 i söker 1060 ile kullanırım sistemi zaten yazın yeni sistem toplayacağım
i5 13600k msi z790 filan alıcam

arkadaşlar şunu bunu yap dediğiniz ne varsa söyleyin yapayım
windows yeni yüklü
sfc scannow filan taraması yaptım
sürücüleri güncelledim bir kaçını daha şuan güncelliyorum
akla gelen ne var başka

en son öyle yapacağım güç kaynağından olduğundan emin olsam çekmem bu zahmeti basar bin lira alırım 700 w 3080 i söker 1060 ile kullanırım sistemi zaten yazın yeni sistem toplayacağım
i5 13600k msi z790 filan alıcam
Dediğim gibi dostum, yani taş düşebilir ayı çıkabilir. Biyerden deneme yapacak PSU filan bul dicem ama en güzel paran varsa herşeyi yenile yeni sistemde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı