RTX 3080 sistem oyun oynarken siyah ekran oluyor

FatihGürcan

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sorunumu söyle anlatayim yeni PC topladim bir süredir bu sorunla birlikte kullaniyordum artik bunaldim burada derdimi anlatip sorunu acmak istedim yardimci olun. Oyun oynuyorum bazi oyunlarda uzun süreden sonra oyunun ortasinda siyah ekran oluyor sinyal yok yazici cikiyor. Ama sesler DC veya alttaki seylerden ses geliyor. 10-15 saniye sonra kapaniyor. PC tamamen ya da res atmam gerekiyor. Bu sorunu cözemedim. Bu sorundan sonra islemci sivi sogutucu aldim. Yine problem devam ediyor.

• Ekran karti: Zotac RTX 3080 10GB.
  • Islemci: Ryzen 5 5600X.
  • RAM: 32 GB Corsair vebgeance 3600 MHz.
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B550-A
  • Power: Aerocool Lux 750W 80 Plus.
  • Disk: Samsung 990 Pro 2 TB.
  • Kasa: MSI MPG Gungnir 110r mid-Tower
  • Sivi sogutma: Cooler Master Masterliquid ML240 Illusıon.
Cooler Master MASTERLIQUID ML240 ILLUSION

Oyuna girdiğinde direkt fanlar çalışıyor ayrıca termal macunu az önce değiştirdim zaten toz yok 88 derece hotspotta 100 gösteriyor

Coolmasterin termal macununu kullandım bütçe konusunda ne desem bilmiyorum böyle yeni topladığım pcde bu kadar sorun çıkınca ayriyeten bütçe ayırmak zor oluyor fiyat performans bir şey bakıyorum ama kesinlikle sorunu çözecek bir şey olsun pahalı değil

Macun ne kullandınız?

PSU için bütçe nedir?
Ayrıca sanırım kasa da çok iyi değil gibi hava sirkülasyonu sağlamıyor olabilir

Son düzenleme:

Benim kasa da iyi hava almıyor sanırım güzel bir kasa önerir misin hava alan ferah sorun yaşamayan rgb olması önemli değil iyi hava alsın yeter

Önü kapalı kasalar sıcaklığı bayağı etkiliyor.

Uygun bütçede iyi kasadır.

Bu da olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…