Çözüldü RTX 3080 sistem oyun oynarken yeniden başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rhinoderma

Kilopat
Daha fazla  
RAM
HyperX 2x8 GB 3200 mhz/1x16gb 3200 MHz (toplam 32 GB)
SSD veya HDD modeli
James Donkey JD480 480GB 3D NAND 2.5" WD Blue WD10
Ekran kartı
asus rog strix geforce rtx 3080 oc 10g white
Anakart
asus rog strix z370-e gaming
İşlemci
intel i9 9900k
Arkadaşlar herkese selam. 2 gün önce ASUS ROG STRIX RTX 3080 aldım (2.el 23 ay garantisi var). 750W PSU vardı iler de değiştirmek istemeyeyim diye 2.el "Thermaltake Toughpower Grand 1050W"
Aldım aldığım kişi 4 ay kunlanmış ve hiçbir sorun olmadığını söyledi. Sistemi doğru şekil de kurdum vs.
bazı oyunları oynarken 3-5 dakika sonra reset atıyor.
Oynarken reset atan oyunlar şu;
Red Dead Redemption 2(high)
Warhammer vermintide 2(high)
Sea of Thieves(high)
Bu oyunlar da GPU 70c°-75c° arası.

Reset atmayan ve 30 dakikadan fazla oynadığım oyunlar da var. Bu oyunlar da GPU 65c°-66c° arası.
Call of duty®: Warzone(high)
Apex Legends(high)
Battlefield 2042(high)

Sorun ekran kartın da mı, PSU da mı anlamadım. Arkadaşlar, ağabeyler. Tam 10 dakika FurMark testi yaptım kapanmadı. Ama yukarıdaki oyunlarda en fazla 5 dakika dayanamadan bilgisayar resetleniyor. Hiçbir şey anlamadım. Teşekkürler.

Reset atan oyunlardan birinin performans değerleri.
Ve CPU sıcaklık değerleri.

Dosya Ekleri

• screen.jpeg
    screen.jpeg
    127,8 KB · Görüntüleme: 79
  • WhatsApp Image 2022-08-06 at 16.36.56.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-06 at 16.36.56.jpeg
    150 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Çözüm
Olay görüntüleyici üzerinden kontrol edin. Kernel Power hataları fazla ise PSU yüksek ihtimalle sıkıntılı.
Teşekkür ederim ilginiz için.

Biraz fazla olacak ama. "hiç kunlanmadığım için soruyorum" afınıza sığınarak.
Bu testlerin sonun da PC yine reset atarsa sorunun neyde olduğunu bana bildirir mi?
Problem büyük ihtimalle güç kaynağında oluyordur. Fakat parçaları değiştirip denemeden kesin sonuç söyleyemem.

RDR2 ekran kartı düşmanı oyun ama BF 2042'de yabana atılır cinsten değil. İki oyun arasında 10 derece fark olması çok ilginç. Ben sizin yerinizde olsam önceliğim, PSU'ya yönelmek olurdu. Muhtemelen PSU mining çıkması ve sağlıklı olmadığı varsayımı üzerinden yürürdüm. Önceliğim bu olurdu. İkinci şüpheli elbette ekran kartı. Lakin kartın sağlığı kötüde olsa bu kadar fark olacağını sanmıyorum. Eski PSU'nuzu takarak denemenizi isteyeceğim. Sonuçlara göre devam ederiz. Etiketleyin.

RDR2 ekran kartı düşmanı oyun ama BF 2042'de yabana atılır cinsten değil. İki oyun arasında 10 derece fark olması çok ilginç. Ben sizin yerinizde olsam önceliğim, PSU'ya yönelmek olurdu. Muhtemelen PSU mining çıkması ve sağlıklı olmadığı varsayımı üzerinden yürürdüm. Önceliğim bu olurdu. İkinci şüpheli elbette ekran kartı. Lakin kartın sağlığı kötüde olsa bu kadar fark olacağını sanmıyorum. Eski PSU'nuzu takarak denemenizi isteyeceğim. Sonuçlara göre devam ederiz. Etiketleyin.

Eski PSU da 8+8+8 pin girişleri yok ekran kartı için. Bu yüzden coğaltıcı sipariş vermem gerek.
O da uzun sürer ama yapacak bir şey yok tamamdır teşekkürler.

@Süleyman Yusuf @ramazandeveli
Az test yaptım ve sonuçlar bu.

Dosya Ekleri

• OCCT-Screenshot-20220807-015849.png
    OCCT-Screenshot-20220807-015849.png
    174,2 KB · Görüntüleme: 37
  • OCCT-Screenshot-20220807-015924.png
    OCCT-Screenshot-20220807-015924.png
    142,1 KB · Görüntüleme: 37
  • OCCT-Screenshot-20220807-020106.png
    OCCT-Screenshot-20220807-020106.png
    272 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Eski PSU da 8+8+8 pin girişleri yok ekran kartı için. Bu yüzden coğaltıcı sipariş vermem gerek.
O da uzun sürer ama yapacak bir şey yok tamamdır teşekkürler.

@Süleyman Yusuf @ramazandeveli
Az test yaptım ve sonuçlar bu.
OCCT'de Power testini yapmanız gerekiyor. Onu da deneyip sonuçları atabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• OCCT-Screenshot-20220807-020637.png
    OCCT-Screenshot-20220807-020637.png
    235,9 KB · Görüntüleme: 48
  • OCCT-Screenshot-20220807-020815.png
    OCCT-Screenshot-20220807-020815.png
    262,3 KB · Görüntüleme: 45
  • OCCT-Screenshot-20220807-020901.png
    OCCT-Screenshot-20220807-020901.png
    209,5 KB · Görüntüleme: 41
5 dakika yaptım.
5 dakikalık yaptığınız testte sıcaklıklarda bir sıkıntı gözükmüyor. Sistem de kapanmadı galiba. Buradan göremediğim bir problem var gibi.

Kullandığınız depolama birimi düzgün çalışıyor mu? Test edebilir misiniz?

5 dakikalık yaptığınız testte sıcaklıklarda bir sıkıntı gözükmüyor. Sistem de kapanmadı galiba. Buradan göremediğim bir problem var gibi.

Kullandığınız depolama birimi düzgün çalışıyor mu? Test edebilir misiniz?

Hangi program da test etmemi önerir siniz?
Bu ara da RAM testi de yaptım 5 dakika onda da sorun yok gibi.

Hangi program da test etmemi önerir siniz?
Bu ara da RAM testi de yaptım 5 dakika onda da sorun yok gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video yardımcı olabilir. JD SSD'ler kronik sorunlu. Sizinki sıkıntı çıkartıyor mu bilmiyorum. Zamanında ben de kullanmıştım. Bir anda yavaşlamaya başlamıştı. Doğru düzgün yazım işlemi bile uygulamamıştım.

JD'nin kendi programı yok galiba. En azından SSD sağlığına bakmak ve hız testi gerçekleştirmek için şu programları kullanabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video yardımcı olabilir. JD SSD'ler kronik sorunlu. Sizinki sıkıntı çıkartıyor mu bilmiyorum. Zamanında ben de kullanmıştım. Bir anda yavaşlamaya başlamıştı. Doğru düzgün yazım işlemi bile uygulamamıştım.

JD'nin kendi programı yok galiba. En azından SSD sağlığına bakmak ve hız testi gerçekleştirmek için şu programları kullanabilirsiniz:

Aah! Bu ara da bende 2 tane 1 TB HDD var ve oyunlar bu HDD'ler de yüklü.
Bu program onları da test edebilir mi?

Aah! Bu ara da bende 2 tane 1 TB HDD var ve oyunlar bu HDD'ler de yüklü.
Bu program onları da test edebilir mi?
Attığım programlar ile tüm disklerinizi test edebilirsiniz.

CrystalDiskInfo ile sağlıklarını görüntülüyorsunuz. Basit bilgiler veriyor.

CrystalDiskMark ve Atto Disk Benchmark ile hız testi yapabiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00