RTX 3080 sistem problemleri

Tahirbng

Decapat
Katılım
19 Aralık 2018
Mesajlar
70
Sistemimin özellikleri:
CPU: Ryzen 2600 ( işlemciyi güncellemek için 8 Ekim'deki AMD etkinliğini bekliyorum)
RAM: 16 GB 3000 MHz Corsair.
PSU: Xigmatek Calibre 600W.

Merhabalar 17 Eylül'de Palit RTX 3080 ekran kartı aldım. Ancak ekran kartına yüklendiğim anda sistem mavi ekran hatası veriyordu bu yüzden güç kaynağımı yenilemeye karar verdim ve forumdaki arkadaşların önerisi ile Zalman ZM750-GVII Giga MAX750W 80+ Plus Bronze Güç Kaynağı Fiyatı linkteki ürünü sipariş ettim. Ürün bugün geldi ve kurulumu yaptım ancak Rainbow Six Siege 2K testimde oyun başlar başlamaz sistem yine kapanıyor üstelik bu kez mavi ekran da almıyorum.

Rainbow Six Siege 4K testimde sistem stabil ve ekran kartı kullanım oranı yüzde 99 FurMark 2K testimde sistem stabil ve kullanım yüzde 99 ancak bunun dışında her oyunda ve çözünürlükte sistem kapanıyor. Ben işlemci darboğazı diye düşünüyorum fakat darboğaz sistemin kapanmasına yol açar mı? Yardımcı olursanız memnun olurum...
 
@Tahirbng sonrasında bizi de bilgilendirin. Ekran kartında sorun olup, olmadığını merak ettim açıkçası. Çünkü ben de duruma göre Palit 3080 alabilirim.

Maalesef kardeşimin sisteminde de aynı hatayı verdi(Ryzen 3400G) sorunun ekran kartından kaynaklanmadığını düşünüyorum 4K R6 ve 2K FurMark beni bu düşünceye itiyor.
Dediğiniz gibi GameGaraj'dan aldım ancak ekran kartının arızası durumunda sıkıntı çıkaracaklarını düşünmüyorum.
 
Maalesef kardeşimin sisteminde de aynı hatayı verdi(Ryzen 3400G) sorunun ekran kartından kaynaklanmadığını düşünüyorum 4K R6 ve 2K FurMark beni bu düşünceye itiyor.
Dediğiniz gibi GameGaraj'dan aldım ancak ekran kartının arızası durumunda sıkıntı çıkaracaklarını düşünmüyorum.

Zalman 750W kurtarmadı galiba.🤭
 
@Tahirbng Sıkıntı sadece yenisini veremeyecek olmaları olur. Çünkü hiçbir yerde 3080'lerin stoğu yok. Tadımlık ön siparişe sunuyorlar.

PSU'da sorun olduğunu sanmıyorum. İşlemci için de darboğaz olsa bile fark etmeksizin 2K olarak oynatır. Isılarda sorun yok diyorsunuz. Geriye BIOS ve ekran kartını güncellemek kalıyor. Bunu da yaptıysanız, sorun tekrardan ekran kartına doğru yöneliyor. Eğer çok şanssız biriyseniz ve yeni aldığınız PSU'da sorunluysa orasını bilemiyorum. Yani akla başka bir şey gelmiyor.
 
Umarım öyledir, en kötü ihtimalle iade süreci uğraştırır. Peki işlemci darboğazından kaynaklanmadığını mı düşünüyorsunuz hala.

Darboğaz anlık kapanmaya neden olmaz. Besleme sorunu olur, takılma olur vb. Ekran kartının çektiği watt bir anda arttığı için güç kaynağı yeterli beslemeyi yapamayıp kendisini kapatıyor olabilir. İhtimaller dahilinde.
 
Karakter olarak kimseyi suçlayacak bir yapıda değilim arkadaşlar sağ olsun yardımcı oldular üstelik NVIDIA'da 750 Watt öneriyor. Ama problem nerede çözemiyorum ekran kartında olmamasını umuyorum sadece.

Senin hiçbir hatan yok dostum. Karta fiziksel bir hasar vermedin. Bağlantıyı doğru yaptın bitti.
 

Geri
Yukarı