RTX 3080 sistem PUBG'de ve FurMark'ta reset atıyor

Alidhfdhd

Decapat
Daha fazla  
Sistem bileşenleri.
i5 10600K.
RTX 3080 Aorus Master.
PSU Zalman 750W 2.el almıştım.
H510M h anakart.
16 GB RAM Corsair.
Ekran kartını yeni aldım 2. el temiz olarak yaşadığım şehirde tanıdık bilgisayarcıdan FurMark testini yaptım. Bir sorunu yok ama oyun testi yapmadım demişti bende eve geldim PUBG açtım ve PUBG açıldı lobi gözüktü ve elektrik kesilmesi gibi bir anda kapandı. Açıldı restart attı yani sonra oyunda sıkıntı vardır diye FurMark girdim onda da aynı şeyi yaptı ve derece yükselmeden restar atıyor. GTA 5 girdim bayağı oynadım bir sıkıntı çıkmadı Max 57 derece oldu Full grafikte ama GTA 5 bencmarka girdim FPS değerleri iyi ısınmıyor zaten ısınmaya gerek kalmadan GTA 5 bencmarktada 30 sn sonra falan reset attı. Control oyununa girdim 30 sn sonra Full ayarlarda falan yine reset attı. İşlemci de ısınmıyor GPU da ısınmıyor. CS:GO ful ayarlar Valorant ful ayarlar GTA 5 ful ayarlar oynatıyor sorunsuz ama Control PUBG FurMark ve GTA 5 benchmarkta restart atıyor. Anında arada FurMark'ta atmadığı oluyor bazen atıyor kafasına göre ama PUBG Control ve GTA 5 benchmarkta direkt atıyor. PUBG'yi lobide atıyor direkt zaten.
Yani ne işlemci ısınıyor ne GPU ısınıyor sıcaklıktan olacağını sanmıyorum işlemciye de FurMark yaptım sıkıntı olmadı işlemci ve ekran kartına aynı anda FurMark yaptım direkt kapandı. Sıvaklık değerleri normal ısınmaya kalmıyor restart atıyor. Zaten ne donma var ne kasma direkt kapanım açılıyor kendisi PSU diyor bazıları PSU yetmezliği diyorlar. Yardımınızı bekliyorum teşekkürler.

Ayrı kablo çıkışımı olacak her kabloda 8 pinmi olması lazım.

Benim 2 PCI-e kablosu var 2 çıkışlı 1 çıkışta 8x2 birnde 8x2 var sizin söylediğiniz gibi bir şey duymadım ben hiç.

Evet sizin PSU da 2 kablo var her birinde 2 soket var birer tanesini bağlamanız gerekiyor, kart da 1 soket boşta kalıyor, duymamış olabilirsiniz, ama bu tür kartların doğru bağlantısı, her sokete ayrı kablo ile bağlamak.

Evey öyle olması gerekiyor.
Siz şu anki bağlantıda, tek soketi ortaya, 2 soketini kullandığınız kablonun çıkışlarını, birini sağa (kısa olan ucu sağa takın) birini sola takın, bir ihtimal güç kurtabilir.

Numara verebiliyor muyuz buradan.

Evey öyle olması gerekiyor.
Siz şu anki bağlantıda, tek soketi ortaya, 2 soketini kullandığınız kablonun çıkışlarını, birini sağa (kısa olan ucu sağa takın) birini sola takın, bir ihtimal güç kurtabilir.

Tek çıkışlı kablo ortaya 2 çıkışlı kablonun kısa kablosu sağa uzun kablosu sola doğru değil mi?
Eve gidince deneyeyim umarım olur.

Tek çıkışlı kablo ortaya 2 çıkışlı kablonun kısa kablosu sağa uzun kablosu sola doğru değil mi?
Eve gidince deneyeyim umarım olur.

Evet bu şekilde deneyin.
Yani mantık şu tek kablodan fazla akım çekiliyor, bu yüzden psu kapanıyor, bu çekilen akımı dağıtmak gerekiyor.

Evet bu şekilde deneyin.
Yani mantık şu tek kablodan fazla akım çekiliyor, bu yüzden PSU kapanıyor, bu çekilen akımı dağıtmak gerekiyor.

Eve gidince deneyeceğim oldu diyelim bir sorun yaratmadı falan öyle kullanmam sağlıklı olur mu yoksa ileride değiştireyim mi Aorus Master modeli GPU'nun.

Eve gidince deneyeceğim oldu diyelim bir sorun yaratmadı falan öyle kullanmam sağlıklı olur mu yoksa ileride değiştireyim mi Aorus Master modeli GPU'nun.

Sorun çıkmazsa, kabloları arada bir kontrol ederek kullanabilirsiniz sorun olmaz, ekran kartını değiştirmenize gerek yok, 3 PCI-e çıkışlı bir PSU sorunu çözer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı