RTX 3080 sistem toplama

Bütçe
Yurtdisi oldugu icin vermedim
Tekrar selam arkadaşlar. Su iki sisteme kadar indirgedim alacagimi, lutfen teknik bilgi ile, hangisini almanin daha mantikli oldugu konusunda yardimci olursaniz cok sevinirim. (iki sistemin fiyatlari ayni)

Case: Corsair 5000D Series Airflow Mid-Tower Black Gaming Case

CPU (Processor): AMD Ryzen 9 5950X - 16-Core 3.40GHz, 4.9GHz Turbo - 64MB L3 Cache

CPU Cooling: Corsair Hydro Series H150i Pro XT RGB High Performance Liquid Cooling System w/ 360mm Radiator, Ultimate OC Compatible (Corsair Hydro CPU Water Cooling, Ultimate OC Compatible)

Motherboard: MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WIFI: ATX w/ RGB, PCIe 4.0, USB 3.2, SATA3, 2x M.2

Memory (RAM): 32GB (4x8GB) DDR4/3600mhz Dual Channel Memory (Kingston Fury Beast w/Heat Spreader)

Graphics Card (GPU): MSI GeForce® RTX 3080 Ti 12GB - Ray Tracing Technology, DX12®, VR Ready, HDMI, DP - 4 MIN. Monitor Support (Single Card)

PSU (Power Supply): Corsair HX1000 1000W 80+ Platinum Modular Gaming Power Supply

M.2 SSD Drive: 1TB (1x1TB) Samsung 980 Pro M.2 PCIe 4.0 NVMe SSD - 7000MB/s Read & 5000MB/s Write (Single Drive)

Case: Corsair 5000D Series Airflow Mid-Tower Black Gaming Case

CPU (Processor): Intel® Core™ i9-11900K - 8-Core 3.50GHz, 5.10GHz Turbo - 16MB Cache + UHD

CPU Cooling: Corsair Hydro Series H150i Pro XT RGB High Performance Liquid Cooling System w/ 360mm Radiator, Ultimate OC Compatible (Corsair Hydro CPU Water Cooling, Ultimate OC Compatible)

Motherboard: ASUS ROG Strix Z590-F Gaming Wi-Fi: ATX w/ RGB, Wi-Fi, USB 3.2, 4x M.2

Memory (RAM): 32GB (4x8GB) DDR4/3600mhz Dual Channel Memory (Kingston Fury Beast w/Heat Spreader)

Graphics Card (GPU): MSI GeForce® RTX 3080 Ti 12GB - Ray Tracing Technology, DX12®, VR Ready, HDMI, DP - 4 MIN. Monitor Support (Single Card)

PSU (Power Supply): Corsair HX1000 1000W 80+ Platinum Modular Gaming Power Supply

M.2 SSD Drive: 1TB (1x1TB) Samsung 980 Pro M.2 PCIe 4.0 NVMe SSD - 7000MB/s Read & 5000MB/s Write (Single Drive)
AMD olan daha iyi ama anakartı X570 Tomahawk veya Unify al MSI alacaksan. Gaming serisi berbat VRM kalitesine sahip ve o işlemciyi stok hızda bile çalıştırmakta zorlanıyor. Ayrıca sadece oyun oynayacaksan 5900X fazlasıyla yeterli olur.

AMD olan daha iyi ama anakartı X570 Tomahawk veya Unify al MSI alacaksan. Gaming serisi berbat VRM kalitesine sahip ve o işlemciyi stok hızda bile çalıştırmakta zorlanıyor. Ayrıca sadece oyun oynayacaksan 5900X fazlasıyla yeterli olur.

Maalesef almayi dusundugum yerde Tomahawk yok. Aslinda, Amazon'dan kendim toplamak istiyorum ancak pesin para gerekiyor onun için. Bir de; RTX 3080 - 3080 Ti kartlar bulunmuyor, bulunsa da, pahalı halinden bile % 50 daha pahalı ):
Ancak VRM'ler cok onemli oldugunu biliyorum, kartlar hakkinda bilgim olmadigi için, verediginiz bilgi cok iyi oldu, sağ olun.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı