RTX 3080 sistem toplama

Bütçe
45000
Bu bütçeye RX 6900 XT sistem toplanır ama siz ekran kartını sipariş vermişsiniz ve iptal olmaz sipsrişiniz.
RX 6900XT daha pahalı ve de DLSS desteği olmadığı için de almak istemedim.

Bu bütçeye RX 6900 XT sistem toplanır ama siz ekran kartını sipariş vermişsiniz ve iptal olmaz sipsrişiniz.
Normalde hepsiburada bir gün içerisinde kargoluyordu dün verdim siparişi hala kargoya verilmedi ve üçkâtçılık yapabilirler gibime geliyor.

RX 6900XT daha pahalı ve de DLSS desteği olmadığı için de almak istemedim.

Normalde Hepsiburada bir gün içerisinde kargoluyordu dün verdim siparişi hala kargoya verilmedi ve üçkâtçılık yapabilirler gibime geliyor.

FSR 2.0 gelecek uçacak kart ama siz bilirsiniz.

Dediğin doğru FPS olarak çok küçük bir fark var ve artan fiyatı RAM'e aktarmak doğru olacak gibi.
Evet, kesinlikle öyle yapın. 16GB RAM teknik olarak yeter, ama 32GB alarak geleceğe yatırım yapmış olursunuz. Zaten bir bilgisayara 50k harcamanın en büyük sebebi de geleceğe yatırım.

FSR 2.0 gelecek uçacak kart ama siz bilirsiniz.
Bu konuyu biraz daha araştırmam gerek aklımda binbir türlü soru var amd ve nvidia ekran kartları arasında nvidia piyasaya daha hakim ve oyun geliştiricileri tarafından daha iyi destek alıyor ve FSR teknolojisi DLSS'e bir rakip mi gibi...

Bu konuyu biraz daha araştırmam gerek aklımda binbir türlü soru var amd ve nvidia ekran kartları arasında nvidia piyasaya daha hakim ve oyun geliştiricileri tarafından daha iyi destek alıyor ve FSR teknolojisi DLSS'e bir rakip mi gibi...
FSR 2.0, DLSS kadar iyi. Desteğinin çok daha az olması sıkıntı olabilir ama AMD'ye göre DLSS desteği olan oyunlara bir haftadan kısa bir sürede FSR 2.0 eklenebiliyor. Ondan oyunlara sürekli geliyor. Gelmeyen ama DLSS desteği olan oyunlara da modlar var.

FSR 2.0, DLSS kadar iyi. Desteğinin çok daha az olması sıkıntı olabilir ama AMD'ye göre DLSS desteği olan oyunlara bir haftadan kısa bir sürede FSR 2.0 eklenebiliyor. Ondan oyunlara sürekli geliyor. Gelmeyen ama DLSS desteği olan oyunlara da modlar var.
AMD ekran kartı almaya değer mi peki ve de neden r7 5700x ile 5800x resmen aynı işlemciyken niye arasında böyle fiyat farkı var amd neden 5700x'i daha ucuz piyasaya sunmuş

Sadece oyun için kullanılacaksa ben de 6900XT öneririm. Sen 18880 vermişsin o paraya 6900XT alıp RTX 3090 performansı alabilirsin. Arkadaşın da dediği gibi FSR 2.0 destekleyen oyun sayısı da artıyor. Aldığın kartı iptal ederlerse bir düşün derim.
Toplam: 41.220₺
Artan parayı da monitörün bütçesine ekleyebilirsin.

3800XT Zen2 bir işlemci ve çekirdek gücü daha zayıf. Düz 5600 bile oyunlarda ezip geçecektir.

Öğrenmiş oldum, bazı yüksek işlemciler hakkında fazla bilgim yok. Teşekkür ederim.

Hocam eğer bu devirde GHz'e bakıyorsanız böyle saçma sapan seçimler yaparsınız tabi.

Dostum sanki küfür ettik, bilgim fazla yok ve bu kadar sert çıkışmanız da absürt.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı