RTX 3080 sistemde Overwatch 2 donuyor

• Konuyu başlatan XakoR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 405

XakoR

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500F
Gigabyte B650M S2H
ASUS TUF Gaming OC RTX 3080
G.Skill Flare X5 32GB (2x16) 5600 MHz
Kingston NV2 1TB 3500/2100 M.2
WD 1TB 7200 RPM
Cooler Master Masterliquid ML240L
NZXT C750 750W 80+ Bronze
Dark Guardian Case

Asus XG249CM 23.8" 270hz 1ms
Asus VG248QE 24" 144Hz 1ms
Logitech G Pro X
Logitech G Pro TKL - AULA F75
Waizowl OGM Pro V2 8K
Bilgisayar donmuyor. Çünkü yan monitörde Discord vs. açıkken konuşabiliyorum. Yan monitör akıyor veya Alt Tab atınca mouse hareket ediyor. Ama Overwatch 2 oynarken bir anda oyun donuyor ve ekranda kalıyor. 3-4 kez yaşadım canımı sıkmaya başladı sebebi nedir acaba?
Ryzen 5 5600X
Gigabyte B550M DS3H
ASUS TUF Gaming OC RTX 3080
G.Skill Trident Z 16(8x2)GB 3200MHz DDR4
Kingston NV2 1TB 3500/2100 M.2 SSD

Oyunu Battle.net üzerinden oynuyordum. Sildim Steam üstünden indirdim. Aynı şeyi tekrar yaşıyorum şu an.

Teker teker denemeniz gereken tüm adımları yazacağım. Hepsini denemeye çalışın.

1. yöntem​

• Oyunun dizinindeki Overwatch.exe dosyasına sağ tıklayıp özellikler, uyumluluk sekmesinde "Tam ekran iyileştirmeleri" ve "Yönetici olarak çalıştır" kutucuklarını tikleyin.

2. yöntem​

• Oyunu tam ekran pencereli veya pencereli modda bir süre çalıştırın.

3. yöntem​

• AppData\Local\Blizzard Entertainment ve Battle.net klasörlerini silin. *Arama çubuğuna %appdata% yazarak AppData klasörüne ulaşabilirsiniz*
  • Win+R tuşlarını kullanarak çalıştır aracını açın, kutucuğa %programdata% yazarak ProgramData klasörünü açın. Blizzard Entertainment klasörünü silin.

4. yöntem​

• Windows güvenliği > Cihaz güvenliği > Çekirdek yalıtım ayrıntıları > Bellek bütünlüğü dahil olmak üzere sayfadaki bütün seçenekleri devre dışı bırakın ve sistemi resetleyin.

5. yöntem​

• Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp güncel sürümü temiz kurulum yaparak kurun.

6. yöntem​

• Oyunu sistemde başka bir disk varsa oraya taşıyın.

7. yöntem​

Son düzenleme:
Teker teker denemeniz gereken tüm adımları yazacağım. Hepsini denemeye çalışın.

1. yöntem​

• Oyunun dizinindeki Overwatch.exe dosyasına sağ tıklayıp özellikler, uyumluluk sekmesinde "Tam ekran iyileştirmeleri" ve "Yönetici olarak çalıştır" kutucuklarını tikleyin.

2. yöntem​

• Oyunu tam ekran pencereli veya pencereli modda bir süre çalıştırın.

3. yöntem​

• AppData\Local\Blizzard Entertainment ve Battle.net klasörlerini silin. *Arama çubuğuna %appdata% yazarak AppData klasörüne ulaşabilirsiniz*
  • Win+R tuşlarını kullanarak çalıştır aracını açın, kutucuğa %programdata% yazarak ProgramData klasörünü açın. Blizzard Entertainment klasörünü silin.

4. yöntem​

• Windows güvenliği > Cihaz güvenliği > Çekirdek yalıtım ayrıntıları > Bellek bütünlüğü dahil olmak üzere sayfadaki bütün seçenekleri devre dışı bırakın ve sistemi resetleyin.

5. yöntem​

• Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp güncel sürümü temiz kurulum yaparak kurun.

6. yöntem​

• Oyunu sistemde başka bir disk varsa oraya taşıyın.

7. yöntem​

1. Yöntemi yaptım değişmedi.
2. Yöntemi deneyeceğim.
3. Yöntemi yaptım değişmedi.
4. Yöntemi deneyeceğim.
5. Yöntemi daha yeni yapmıştım zaten bir sorun yoktu bir anda kendi kendine sorun çıkmaya başladı.
6. Yöntemi yaptım değişmedi.
7. Yöntemi deneyeceğim.

Başka hiçbir oyunda böyle bir problemle karşılaşmadığımı dipnot olarak geçeyim.

1. Yöntemi yaptım değişmedi.
2. Yöntemi deneyeceğim.
3. Yöntemi yaptım değişmedi.
4. Yöntemi deneyeceğim.
5. Yöntemi daha yeni yapmıştım zaten bir sorun yoktu bir anda kendi kendine sorun çıkmaya başladı.
6. Yöntemi yaptım değişmedi.
7. Yöntemi deneyeceğim.

Başka hiçbir oyunda böyle bir problemle karşılaşmadığımı dipnot olarak geçeyim.

Deneyin bakalım, ben de başka çözümler buldukça güncellerim.

Teşekkür ederim bekliyorum. Şu an için bir şey olmadı pek oynama fırsatım olmadı bir maç girebildim sadece. Bugün oynarsam güncelleyeceğim.

Arkadaşlar oynamak için yeni fırsat bulabildim. Hala aynı sorun devam ediyor. Bir anda başladı bu durum ve beni çok rahatsız ediyor oyun zevkim kalmadı resmen bir çözümü yok mudur ya

Merhabalar tekrardan. 1 hafta önce oyunu sildim bugün tekrar yükledim. İlk maçımın 3. dakikasında ateş ederken oyun yine çöktü maalesef.

@Emir M. Başka bir çözüm bulabildiniz mi?

Son düzenleme:
Konuyu çok süre geçmesine rağmen tekrar gündeme getiriyorum çünkü aylar oldu sorun hala çözülmemiş. Sadece Overwatch 2 'de yaşıyorum bunu. Bir güncelleme geldi o günden sonra böyle oldu. Her şeyi denedim bu forumda yazan yazmayan. Adamlarla iletişim kurdum onlar da çözemediler. Format da attım. Yaşayan var mı acaba benden başka?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı