RX 9070 RTX 4070 Ti ile takas edilir mi?

Burak.ky

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar,

3 ay önce RX 9070 ekran kartlı bir bilgisayar toplamak nasip oldu, ama bu bilgisayarda içerik üretirken AI’dan destek alamıyorum. ROCm ile elde ettiğim çıktılar img2vid kısmında hep bozuk oluyor. Ben de ne kadar kötü olsalar da stock görseller kullanmaya devam ediyorum.

Yakın zamanda kartımı satışa koydum; aklımda 6k zararla 25.000 TL civarında bir fiyattan alıcı bulmak ve RTX 5060 Ti satın almak vardı. Son 1 ayda pek alıcı çıkmadı, şu anda iki teklif var: garantisi yeni bitmiş RTX 4070 Ti 12 GB üzerine 10k nakit ve 3 ay önce satın alınmış RTX 5070 kafa kafaya takas. Siz olsanız hangisini seçerdiniz, neden?

Ben biraz eski kafa bilgisayarcıyım; takasta karşı kartı nasıl test etmeliyim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kartı ikinci el satarsam 25k edecek, kart sadece 3 ay kullanıldı ama kimse bbu karta sıfır ayarında demez paketi açıkmış der, hiç etliye sütlüye karışmadan garantisi bitmiş 4070 Ti ile takas etmek ve üzerine 10k nakit almak bana mantıklı geldi çünkü şu an ekstra param yok eski bilgisayarımı satacağım oradan 10k gelecek ama toplam elimdeki para 35k olacak bu da 16 GB VRAM'li kartlar için yetersiz olacak takas etmek isteyen kişi tek sorunun kartının garantisiz olması olduğunu söylüyor RX 9070, RTX 4070 Ti arasında %10 FPS farkı var yok karşı taraf için bu takasın kazançlı olmadığını düşünüyorum ve bu beni şüphelendiriyor. Ama bu kartlar da 10, 15 yıl gider 2 yıl kullanılıp garantisinin bitmesi çok sorun değil, aslında kartı satıp direk 5060 Ti 16 GB da alabilirim ama müşteri beklemek lazım ve adam 5K daha verir gider sıfır alır içinde uhte kalmaz benim karta 25 vermek yerine 20'ye satmak da enayilik olur.

@claus hocam yorumunuzu alabilir miyiz? Teşekkürler.

Bu arada RX 9070 ile RTX açabiliyor muyum, RTX 4070 Ti'da DLSS4 var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

Üyeliğimi onaylayan site adminlerine, başta Claus Ugam olmak üzere teşekkür ediyorum.
Vay be sende ismimi duyanlardansın demek :D
Benim kartı ikinci el satarsam 25k edecek, kart sadece 3 ay kullanıldı ama kimse bbu karta sıfır ayarında demez paketi açıkmış der, hiç etliye sütlüye karışmadan garantisi bitmiş 4070 ti ile takas etmek ve üzerine 10k nakit almak bana mantıklı geldi çünkü şuan ekstra param yok eski bilgisayarımı satacağım oradan 10k gelecek ama toplam elimdeki para 35k olacak bu da 16 gb vramli kartlar için yetersiz olacak takas etmek isteyen kişi tek sorunun kartının garantisiz olması olduğunu söylüyor RX 9070, RTX 4070Ti arasında %10 fps farkı var yok karşı taraf için bu takasın kazançlı olmadığını düşünüyorum ve bu beni şüphelendiriyor. Ama bu kartlar da 10, 15 yıl gider 2 yıl kullanılıp garantisinin bitmesi çok sorun değil, aslında kartı satıp direk 5060 ti 16 gb da alabilirim ama müşteri beklemek lazım ve adam 5k daha verir gider sıfır alır içinde uhte kalmaz benim karta 25 vermek yerine 20 ye satmak da enayilik olur.

@claus hocam yorumunuzu alabilir miyiz? Teşekkürler.

Bu arada rx 9070 ile rtx açabiliyor muyum, rtx 4070 ti'da dlss4 var mı?
Ben AMD GPU önermiyorum açıkcası mesafeliyim. Kağıt üstünde biraz daha güçlü olması alınabilir olduğu anlamına gelmiyor benim için :)

Vay be sende ismimi duyanlardansın demek :D

Ben AMD GPU önermiyorum açıkcası mesafeliyim. Kağıt üstünde biraz daha güçlü olması alınabilir olduğu anlamına gelmiyor benim için :)
Anlamadığım nokta rx 9070 ve rtx 4070 ti performansları neredeyse aynı adam bu takası yapınca sadece garanti süresi kazanıyor, eğer kartından emin se 10, 15 yıl sorunsuz çalışacağının farkında olması gerkir üzerinde de para vermek istiyor biraz şüpheli bukdum hocam. Kafam bir yandan da boşver rx 9070 kullan video üretmezsin ama resim üretirsin efek eklersin diyor.

Siz bilirsiniz ama ben 2.el kartlara sıcak bakmıyorum zaten tanıdık değilse.
Bir keresinde android telefonumu iphone ile takas edecektim, "arkadaşım la oğlim millet teknolojide ileri gidi sen geri gidisin" ne çeşitsin demişti. Onun demek istediğini iphone ile takas edince anlamıştım 2 yıl öncesinin teknolojisini almaya gerek yok doğru 10 bin lira zaten %400 enflasyonda çocuk harçlığı oldu. En iyisi değişim şartsa satıp üzerine koyup daha iyisini almak veya daha iyisi ile takas etmek gibi gmrünüyor, her ne kadar RTX 5XXX serisi beni korkutsa da.

Siz bilirsiniz ama ben 2.el kartlara sıcak bakmıyorum zaten tanıdık değilse.
Hocam bir araştırma yaptım kartları solvente batırıyorlarmış 2 ay çalışıyormuş sonra patlıyornuş -5 FPS kaybetmek ve üzerine 250 dolar almak çok cazip görünse de güvenemedim takastan vazgeçtim. @claus

Hocam RX 9070'i 31k'dan almıştım 25k'dan bırakıp, 23k fiyatla RTX 5060 ti 16 gb satın almayı planlıyorum zaten non-native 4k'da oynuyorum aradaki performans farkı %10 oluyormuş, fazla bir fark da yok gibi açıkçası.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı