RTX 3080 Ti ekran kartı ne zaman satışa çıkar?

Bizim satıcılarımızın ne kadar aç gözlü olduğunu unutuyorsunuz arkadaşlar. 25-30K'dan aşağı çıkmaz kart. Zaten stok yok her türlü satılacak diye düşünüp fiyatlarda çoşup rekora koşanları bile göreceğimizden adım kadar eminim.

Fiyatların fikir vermesi için buraya bırakıyorum. Arada büyük farklar var modeller arası. Sebebini söyleyebilecek olan var mı? Sadece soğutmaları mı?

Newegg'de bu fiyatlardaysa eğer bizim burada 30k üzerini çok rahat görecek demektir.

Ek olarak qp üzerinde listelenmiş. Modellere girdiğinizde fiyatlar yazıyor 30k. Linki bırakıyorum.

O fiyatlar gerçek değil diye düşünüyorum 3070 Ti ile 3080 Ti aynı fiyatta gözüküyor. Zaten bu fiyatlara mining performansı yarı yarıya sınırlı olan kartı almak saçmalık. 3080 Ti'nin fiyatı maksimum 20k olur diye düşünüyorum.

O fiyatlar gerçek değil diye düşünüyorum 3070 Ti ile 3080 Ti aynı fiyatta gözüküyor. Zaten bu fiyatlara mining performansı yarı yarıya sınırlı olan kartı almak saçmalık. 3080 Ti'nin fiyatı maksimum 20k olur diye düşünüyorum.
3060'da mining performansı kırpılmış bi kart yanına ikinci bi kart bağladığınız zaman daha da düşüyor hatta. 3060'da 3200₺'den satışa çıkacaktı. 10K altına 3060 yok şimdi. Kilit noktayı gözden kaçırıyorsunuz. Normal bir günde olsa bu fiyatlardan çok daha ucuza bulurduk. Nvidia'nın tavsiye ettiği fiyatlardan bile bulabilirdik indirim falan derken. Şu an üretim az stok çok az sınırlı sayıda. Piyasada bi ekran kartı eksikliği var. Bunlar küçük etkenler en büyük etkenler ise insanların çok ama çok aç gözlü olması. Özellikle bizim milletimizde daha da fazla. Zaten satılacak miningciler almasa ekran kartı arayan çok var alacaklar diyip yapıştıracaklar fiyatları. Bunun en basit örneği 3060. Bu kart 10K fiyatı uzaktan yakından haketmiyor. Normal bir günde olsak üretim vs sıkıntısı olmasa burada görürdünüz 4000₺'den fazla verilmez o karta mesajlarını. Nasıl 1050 Ti 700₺'den fazla etmiyorsa aynı mantık. 646₺'ye aldım kartı şimdi aynısı 4000₺. Buna göre hesabı kitabı siz yapın. Bu arada 1050 Ti ile mining yapılamıyor bile.

3060'da mining performansı kırpılmış bir kart yanına ikinci bir kart bağladığınız zaman daha da düşüyor hatta. 3060'da 3200₺'den satışa çıkacaktı. 10k altına 3060 yok şimdi. Kilit noktayı gözden kaçırıyorsunuz. Normal bir günde olsa bu fiyatlardan çok daha ucuza bulurduk. NVIDIA'nın tavsiye ettiği fiyatlardan bile bulabilirdik indirim falan derken. Şu an üretim az stok çok az sınırlı sayıda. Piyasada bir ekran kartı eksikliği var. Bunlar küçük etkenler en büyük etkenler ise insanların çok ama çok aç gözlü olması. Özellikle bizim milletimizde daha da fazla. Zaten satılacak miningciler almasa ekran kartı arayan çok var alacaklar deyip yapıştıracaklar fiyatları. Bunun en basit örneği 3060. bu kart 10k fiyatı uzaktan yakından haketmiyor. Normal bir günde olsak üretim vs sıkıntısı olmasa burada görürdünüz 4000₺'den fazla verilmez o karta mesajlarını. Nasıl 1050 Ti 700₺'den fazla etmiyorsa aynı mantık. 646₺'ye aldım kartı şimdi aynısı 4000₺. Buna göre hesabı kitabı siz yapın. Bu arada 1050 Ti ile mining yapılamıyor bile.

Dediklerinize katılıyorum ama bu kartları o fiyata alacak arkadaşlar niye bekliyor madem zaten o fiyat aralığında TR garantili sıfır kapalı kutu 3080 ve 3090'lar ikinci el sitelerinde duruyor oradan alabilirler. Hem de mining kısıtlaması olmayan kartlar bunlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı