RTX 3080 Ti sisteme Valorant için işlemci önerisi

Peki FPS farkını bu işlemcide hissedebilir miyim veya biraz daha bütçeyi arttırıp hem anakartımı işlemciye göre değiştirip hem de işlemciyi alsam sizce nasıl bir fikir.

Şimdi sadece 14600KF ye 10k ödeyeceksin. Diğer tarafta RAM 8 bin TL-anakart B850M Force 6.5 bin TL-işlemci 9600X o da aşağı yukarı 10k. İki satın alım tarafında da, neredeyse aynı performansı alacaksın. Yeni sistemin artısı nedir? İki nesil daha, yeni işlemci gelecek ve upgrade yapılabilecek. Karar tamamen size kalmış. 14600KF sizi 3 4 sene idare eder. Bence AM6 ya kadar böyle sabdredin. AM6 ile yeni sokete geçmiş olursunuz.

Peki FPS farkını bu işlemcide hissedebilir miyim veya biraz daha bütçeyi arttırıp hem anakartımı işlemciye göre değiştirip hem de işlemciyi alsam sizce nasıl bir fikir.

Hocam soğutuculardan çok anlamam siz bir bakın isterseniz kötü çıktıysa daha yakından da atabilirim fotoğrafını.

Tek blok hava soğutma, idare eder ama yeterli değildir.

Şimdi sadece 14600KF ye 10k ödeyeceksin. Diğer tarafta RAM 8 bin TL-anakart B850M Force 6.5 bin TL-işlemci 9600X o da aşağı yukarı 10k. İki satın alım tarafında da, neredeyse aynı performansı alacaksın. Yeni sistemin artısı nedir? İki soket daha yeni işlemci gelecek ve uğgrade yapılabilecek. Karar tamamen size kalmış. 14600KF sizi 3 4 sene idare eder. Bence AM6 ya kadar böyle sabdredin. AM6 ile yeni sokete geçmiş olursunuz.

O zaman i5 14600kf alıyorum hocam

Hocam soğutuculardan çok anlamam siz bir bakın isterseniz kötü çıktıysa daha yakından da atabilirim fotoğrafını.

Kule tipi soğutucu kullanıyorsunuz stok soğutucudan her türlü iyidir. i5 14600 alıp oyun oynarken test edin herhangi bir ısınma problemi olursa daha kaliteli bir kule tipi soğutucuya geçersiniz.

Benim önerim bütçe varsa RAM'leri de 32 GB yapman bütçe yoksa şimdilik 16 GB yeterli.
BIOS güncellemesi konusuna gelirsek bence sistem daha kararlı çalışması için BIOS güncellemesi yapmanız.

Şimdi sadece 14600KF ye 10k ödeyeceksin. Diğer tarafta RAM 8 bin TL-anakart B850M Force 6.5 bin TL-işlemci 9600X o da aşağı yukarı 10k. İki satın alım tarafında da, neredeyse aynı performansı alacaksın. Yeni sistemin artısı nedir? İki nesil daha, yeni işlemci gelecek ve upgrade yapılabilecek. Karar tamamen size kalmış. 14600KF sizi 3 4 sene idare eder. Bence AM6 ya kadar böyle sabdredin. AM6 ile yeni sokete geçmiş olursunuz.

Tek blok hava soğutma, idare eder ama yeterli değildir.
bu işlemciyi aldıktan sonra peki soğutucu olarak ne önerirsiniz ve ben işlemciyi kutusuz almak istiyorum evde kendim takabilir miyim bir termal macun alsam dışardan

Kule tipi soğutucu kullanıyorsunuz stok soğutucudan her türlü iyidir. i5 14600 alıp oyun oynarken test edin herhangi bir ısınma problemi olursa daha kaliteli bir kule tipi soğutucuya geçersiniz.

Benim önerim bütçe varsa RAM'leri de 32 GB yapman bütçe yoksa şimdilik 16 GB yeterli.
BIOS güncellemesi konusuna gelirsek bence sistem daha kararlı çalışması için BIOS güncellemesi yapmanız.
w11 den mi bahsediyorsunuz hocam

RAM fiyatları bu kadar absürt olmasa, kesinlikle almayın derdim. Ama en mantıklı seçenek bu. Fark hissedilir olacaktır net bir şekilde.
ramde almak istiyorum ilerleyen vakitlerde ama ekstra soket girişimin olup olmadığını bilmiyorum şu an 16 var bir 16 daha ekleyip 32 yapmak istiyorum ama ram fiyatlarından haberdar değilim
Kesinlikle takabilirsiniz, montaj basittir. Bütçe belirtin hemen öner yapalım.
ona belirli bir bütçe ayırmak istemiyorum açıkçası bana bir öneri yaparsanız ona göre bütçe ayarlayabilirim orta fiyatlı

RAM'de almak istiyorum ilerleyen vakitlerde ama ekstra soket girişimin olup olmadığını bilmiyorum şu an 16 var bir 16 daha ekleyip 32 yapmak istiyorum ama RAM fiyatlarından haberdar değilim.

Ona belirli bir bütçe ayırmak istemiyorum açıkçası bana bir öneri yaparsanız ona göre bütçe ayarlayabilirim orta fiyatlı.

Kasa desteğinizi bilmiyorum. Sıvı soğutucu olarak, aşağıya bıraktığım ürüne bakabilirsiniz. 360mm kasanıza sığmıyorsa, 240mm modeline yönelin, çok rahat yetecektir.

Hava soğutma istiyorsanız, bu ürüne bakabilirsiniz.

Kasa desteğinizi bilmiyorum. Sıvı soğutucu olarak, aşağıya bıraktığım ürüne bakabilirsiniz. 360mm kasanıza sığmıyorsa, 240mm modeline yönelin çok rahat yetecektir.

Hava soğutma istiyorsanız, bu ürüne bakabilirsiniz.

attığım resimdeki fanı sanırım sökmem gerekiyor bunun yerine aklımda olan sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyordum bende ama sığar mı sığmaz mı bundan tam olarak nasıl emin olabilirim yakınlarımda gaming gentr var aslında oraya götürsem sıvı soğutma ve ramler için bilgi alabilir miyim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı