RTX 3080 undervolt nasıl yapılır?

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Hocalar selamlar. Bu hafta içerisinde RTX 3080 alacağım, Founders Edition'u uyguna buldum alacağım fakat bu kartların devasa bir güç tüketimi varmış, bazen 350 Watt'lara kadar dayanabiliyormuş. Ben bunu 250 civarlarına indirmek istiyorum böyle bir şey mümkün mü undervolt ile? Kartın performansı düşmesi önemli değil zaten ağır oyunlar vb. oynanmayacak. Ek olarak darboğaz yapacağı için %100 de kullanacağını pek sanmıyorum fakat kullandığı durumlarda da 320 watt çekmesini istemiyorum kısacası.

İşlemcim Ryzen 5 5600. Monitör 1080p.

Ekran kartı undervolt olmaz teoride bunu yapan bazı kanallar var ama sorun çıkabilir işlemciye undervolt yapılabilir.

Ekran kartı undervolt olmaz teoride bunu yapan bazı kanallar var ama sorun çıkabilir işlemciye undervolt yapılabilir.
İşlemci zaten yeterli değil hocam ona undervolt yapmam. MSI Afterburner'dan voltaj ayarları vb yapılabiliyormuş.

Evet yaparsin ama msi afterburner ile anca msi afterburner arkada açıkken işe yarar.
Sorun olmaz hocam startup a eklenebiliyor her açıldığın da uygular voltaj ayarını. Asıl merak ettiğim bunun bir zararı dokunur mu?

Sorun olmaz hocam startup a eklenebiliyor her açıldığın da uygular voltaj ayarını. Asıl merak ettiğim bunun bir zararı dokunur mu?

Yok MSI Afterburner'den yaptiginuz seyler PC'ye zarar veremez meselaeskuden ekran karti OC maxlamistim sari ekran verdi ama yenuden baslatinca duzeldi.

Hocalar selamlar. Bu hafta içerisinde RTX 3080 alacağım, Founders Edition'u uyguna buldum alacağım fakat bu kartların devasa bir güç tüketimi varmış, bazen 350 Watt'lara kadar dayanabiliyormuş. Ben bunu 250 civarlarına indirmek istiyorum böyle bir şey mümkün mü undervolt ile? Kartın performansı düşmesi önemli değil zaten ağır oyunlar vb. oynanmayacak. Ek olarak darboğaz yapacağı için %100 de kullanacağını pek sanmıyorum fakat kullandığı durumlarda da 320 watt çekmesini istemiyorum kısacası.

İşlemcim Ryzen 5 5600. Monitör 1080p.
AMD gibi zengin paneli yok, sadece Watt kısma ayarı var Nvidia da. Bu konuda berbat bir firma.
Nvidia kontrol panelinden Watt'ı uygun değere düşürebilirsiniz.

AMD gibi olsaydı frekans ve Voltaj değerlerine ince ayar yaparak daha iyi FPS ve Watt aralığı yakalardınız.

AMD gibi zengin paneli yok, sadece Watt kısma ayarı var Nvidia da. Bu konuda berbat bir firma.
Nvidia kontrol panelinden Watt'ı uygun değere düşürebilirsiniz.

AMD gibi olsaydı frekans ve Voltaj değerlerine ince ayar yaparak daha iyi FPS ve Watt aralığı yakalardınız.
FPS önemli değil hocam benim için şu anlık en önemlisi güç tüketimi. Zaten darboğaz yapacağı için iyi FPS alamayacağım bari güç tüketimi az olsun diye bakıyorum. Bunun detaylı bir rehberi var mı?

FPS önemli değil hocam benim için şu anlık en önemlisi güç tüketimi. Zaten darboğaz yapacağı için iyi FPS alamayacağım bari güç tüketimi az olsun diye bakıyorum. Bunun detaylı bir rehberi var mı?
NVIDIA için pek rehberlik durum yok, sadece şu panel var:
1761151871416.png

%100< OC
%100> UC
Bu kadar. Heaven Benchmark açıp, 100FPS'e sabitliyecek şekilde grafikleri ayarlayın ve % durumunu FPS'e göre kısmaya başlayın. 3060Ti'dan deneyim ettiğim kadarıyla %80'e kadar 8FPS filan düşüyordu. 200W'den 150W'e düşürmüştüm Zotac Twin modelini.
Şuan 240W çeken Evga FTW Ultra var. bende.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı