RTX 3090 sistem ile madencilik yapılmalı mı?

Arkadaşlar, konuyu dağıtmadan yazarsanız daha iyi olur. Tek başıma bu işe girişmeyi düşünüyorum. Başlangıçta 10 tane 3090 alıp öyle devam etmeyi planlıyorum, el verirse sonradan bir 10 tane daha almayı planlıyorum. Sizce mantıklı mı? Paranın bankada durması bana aylık 10 bin TL kazandırıyor ancak madencilikle bunu 1 yılda 5 veya 7'ye katlayabilirim. Fazla bir bilgim yok, sadece internet ortamlarından araştırdığım kadarıyla bilgim var. Ethereum madenciliği yapmayı planlıyorum. Yani size sorum şu: Sizce yapayım mı, yoksa gerek yok, böyle devam mı? Şu anda bir kaybım yok. Lütfen konuyu dağıtmadan cevap yazın, rica ediyorum.
Benim tavsiyem tüm paranızı tek bir yatırımda kullanmayın. Gelelim 3090 ile minnig olayına yaklaşık 3 hafta önce meraktan denemek için 2x 3090 ile bu işe başladım normalde sadece oyun için almıştım kartları. 3 hafta içinde yaklaşık olarak 6bin TL civarı kazım yaptılar.
Elektrik faturası bu ay ne gelecek bilmiyorum ama özellikle kartları tam güçte kullanmadım. Underclocking yaparap CC yi -400 yaptım zaten custom sıvı soğutma kullandığım için Kart sıcaklıkları 55dereceyi hiç geçmedi. Mh/s oranım ise normal değerlerin biraz altında kaldı ama kartları riske atmamak için zorlanmadım asla. Bu şekilde ve bu kazançla devam eder ise kesinlikle 3090li bir ring bende kuracağım ama 7. Aydan sonra gelecek etherhum 2.0 ne getirir emin değilim. 7. Ayı bekleyip ona göre hareket etmeyi düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı