Merhaba, yaklaşık 1 aydır bu sorunla karşılaşıyorum ve deliye dönmek üzereyim, yardımınıza ihtiyacım var.
Kilitlenme sadece oyun oynarken başıma geliyor. Bannerlord, LoL ve EU5 gibi oyunlar oynarken rastgele bir şekilde bilgisayarım aniden kilitleniyor ve ekran kararıyor. Fanlar dönmeye ve RGB ışıkları yanmaya devam ediyor ancak bilgisayar hiçbir input algılamıyor, klavye, mouse çalışmıyor. 30 dakika beklesen de ekran gelmiyor ve mecburen kasa üstünden kapatmak zorunda kalıyorum. Olay bununla da sınırlı kalmıyor; bu şekilde kapattığım zaman çoğu zaman (%90) tekrar açmak için bastığımda kasa fanları dönüyor, sıvı soğutma ve RAM RGB'leri yanıyor ancak ekran kartı ışıkları yanmıyor ve fanları dönmüyor ve ekrana görüntü de gelmiyor. Bazen RAM'leri çıkartıp geri taktığımda bazen BIOS pilini çıkartıp taktığımda düzgün açılıyor. Bir keresinde ikisini yapmama rağmen açılmadı ve tornavida yardımıyla clear CMOS yaptığımda düzeldi. Olay Görüntüleyicisi'nde çökme anına ilişkin hata göremiyorum. Minidump'ta ise bir dosya var ve 1 ay öncesine ait. Yazılımsal olarak denemediğim tek şey format atmak kaldı sanırsam ama hâlen sorunun yazılımsal mı, donanımsal mı olduğunu bilmiyorum. OCCT üzerinden PSU, RAM ve VRAM testlerini de yaptım ancak hata almadım. BIOS'um, chipset ve GPU driver'larım güncel. Sistemi 4 yıl önce dizdim ve 1 aydır bununla cebelleşiyorum.
Sistem:
GPU: NVIDIA 3090 SUPRIM X
GPU Driver Version: 581.80
CPU: Ryzen 9 5950X
RAM: 2x32 GB DDR4
Motherboard: MSI MEGX 570 ACE
Storage Device (HDD/SSD): 1 x 2 TB HDD AND 1 x 1 TB SSD
PSU: FSP Hydro G Pro 850W 80+ GOLD