RTX 3090 vs RTX 5060 Ti

Tek düşündüğüm o bütçede, AMD tarafında 3090 ile aynı performansta sıfır alabileceğin bir ekran kartı var mı? Eğer var ise bence hiç ikinci el ile uğraşma direkt sıfır al, kafan rahat olsun.

O saf güç bir de DLSS 4 ve bir de yeni çıkan bir şey vardı ismini unuttum onu aç FPS uçuyor PC hocasından baktım.

4070 Ti Super var bende zaten. FPS uçuyorda o hissiyat yok. Frame Gen X2 yaptığı için 30 FPS aldığım yerde 60 FPS alıyorum neredeyse. Sonuç? Oynanmaz halde oluyor. PC hocası gecikmeden bahsetmediği için 5060 Ti'nin 3090'dan bile iyi olduğunu sanıyorsunuz.

30 FPS'ten 105 FPS'ye çıktım çok iyi 5-10ms gecikme alıyorum (!)

Desktop Screenshot 2025.05.14 - 17.59.43.82.png

O sırada 4090 çok daha az performans vererek daha düşük gecikme sağlıyor, çünkü gösterilen kareler gerçek, oynadığın oyun gerçek, 5070 Ti de oyunu oynamıyorsun sana sadece sahte resimler gösteriliyor. Aldığın 4 kareden 3'ü sahte. :D

Desktop Screenshot 2025.05.14 - 18.00.59.03.png

PC hocası fan devrini artırarak kartın sıcaklığını 10 derece düşürdüm adlı video çekiyor. :D çok da ciddiye almanızı önermem.

Şu videoya bakın gerçek bilgiler burada yatıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4070 Ti Super var bende zaten. FPS uçuyorda o hissiyat yok. Frame Gen X2 yaptığı için 30 FPS aldığım yerde 60 FPS alıyorum neredeyse. Sonuç? Oynanmaz halde oluyor. PC hocası gecikmeden bahsetmediği için 5060 Ti'nin 3090'dan bile iyi olduğunu sanıyorsunuz.

30 FPS'ten 105 FPS'ye çıktım çok iyi 5-10ms gecikme alıyorum (!)

Eki Görüntüle 2490714

O sırada 4090 çok daha az performans vererek daha düşük gecikme sağlıyor, çünkü gösterilen kareler gerçek, oynadığın oyun gerçek, 5070 Ti de oyunu oynamıyorsun sana sadece sahte resimler gösteriliyor. Aldığın 4 kareden 3'ü sahte. :D

Eki Görüntüle 2490715

PC hocası fan devrini artırarak kartın sıcaklığını 10 derece düşürdüm adlı video çekiyor. :D çok da ciddiye almanızı önermem.

Şu videoya bakın gerçek bilgiler burada yatıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hela ama 110 da idare eder ya tüh ne yapacağım ya sence ne alayım? AMD almam sonra sürücülerle uğrasıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alakası yok. Çok daha iyi gözüküyor.

60FPS altından 60FPS üstüne çıkarsan iyi gözükür tabii ki, sahte karelerin oyunu daha güzel gösterdiğini söylemeyin lütfen.
Ultra ayarlarda 100FPS CP2077 oynamak yerine 60FPS Mid ayarlarda oynadım akıcı olmadığı için.

60FPS altından 60FPS üstüne çıkarsan iyi gözükür tabii ki, sahte karelerin oyunu daha güzel gösterdiğini söylemeyin lütfen.
Ultra ayarlarda 100FPS CP2077 oynamak yerine 60FPS mid ayarlarda oynadım akıcı olmadığı için.

Sahte karelerin daha akıcı ve güzel yaptığını söyleyenlerin %99'u kullanmamış oluyor. Sağdan soldan gördüğü videolardan daha iyi olduğunu sanıyor. NVIDIA sağ olsun 23 FPS'ten 230 FPS'ye çıkartıyoruz tanıtımından sonra milletin algısı değişti.

Sahte karelerin daha akıcı ve güzel yaptığını söyleyenlerin %99'u kullanmamış oluyor. Sağdan soldan gördüğü videolardan daha iyi olduğunu sanıyor. NVIDIA sağ olsun 23 FPS'ten 230 FPS'ye çıkartıyoruz tanıtımından sonra milletin algısı değişti.
Bu öküz halimle ben bile anladım ama şu konudaki yorumları görünce anlamayan insanlar var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı