RTX 4050 140W ile yayın açılır mı?

Rifmon

Hectopat
ASUS Tuf Gaming A15 Fa507nur-lp006 6gb Rtx4050 140w Ryzen 7 7435hs 16gb 512gb Ssd 15.6 Inç Fhd 144hz - Fiyatı, Yorumları arkadaşlar elimde bu laptop var, ayrıyeten 2 monitör daha takmayı ve 32 GB RAM 1TB SSD'e geçmeyi düşünüyorum. 2 sorum var 1. monitör takarsam FPS düşüşü yaşar mıyım? 2.sorum ise rahat bir şekilde yayın yapabilir miyim bu bilgisayarda zorlanmadan yağ gibi akıp gider mi? Ama toplam 3 tane monitör kullanacağım. Soğutma konusunda ise güzel bir soğutma alacağım laptopun altına koymak için.

2 monitör takarsan fps düşmez ancak o laptopta 2 tane hdmı yok diye biliyorum thunderbolt mu kullanacaksın?
Güncel oyunlarda zorlayabilir.

Ben 4K monitörde 4050'li laptopumda DLSS desteğiyle 60 FPS oynayamadığım hiç oyun yok. Yayın her türlü açılır. Bir de şu yayın gereksinimi güç tüketimi abartısı eskilerde kaldı hocam. İyi bir internet bağlantısıyla akarsın merak etme.

Cihazın thunderbolt desteğine göre i̇ki monitor takabilirsiniz. Ancak sistem tek monitore izin veriyor olabilir
İkincisi fps kaybı yaşarsınız ama bariz bir kayıp olmaz. 1-2 fps kaybı yaşarsiniz. Çünkü attığınız işlemcide dahili gpu yok.
Performans olarak gözle görülür bir düşüş yaşamazsınız. Şu an nasıl akıyorsa aynı şekilde olacaktır. Ekstra olarak stand almanız soğutmayı güçlendirecegi icin performansı artırır.
Ben loq kullanıyorum. Hdmi üzerinden 165hz monitoru sorunsuz kullansam da thunderbolt uzerinden en fazla 75hz görüntü alabiliyorum. Bunu araştırın monitoru de ona göre alın

FPS illaki etkilenir ama kimse net bir şey söyleyemez, bu kadar düşer şu kadar artar diye. Yayın konusu birçok faktöre bağlı; CPU, GPU, NIC ve ağ hızınız. Ben sistemsel özelliklerden sorun yaşayacağınızı çok düşünmüyorum. Internet hızınız iyiyse muhtemelen akıcı bir Full HD yayın açabilirsiniz. Ama daha yüksek çözünürlüklü yayın açacağım derseniz sorun olabilir.

Not: Bu arada monitörlerin çözünürlükleri çok önemli. Eğer gidip de 2 tane 4K monitör bağlarsanız farklı bir düşüş gözlemlersiniz, 2 tane Full HD monitör bağlarsanız farklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı